logo F1online.skF1online.sk

Wolff o Leclercovi: Niekoho na radare mať musíte, ale…

Charles Leclerc, Sergio Pérez a Lewis Hamilton
© LAT Images/Pirelli F1 Press Area
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 5. 2023

Charles Leclerc ako pilot Mercedesu, to bol lajtmotív mediálnych diskusií v Baku. Všetko opäť rozdúchali správy v talianskych médiách, podľa ktorých sú Monačanove rokovania s Totom Wolffom „verejným tajomstvom“, a tak bolo jasné, na aké otázky budú títo dvaja v Azerbajdžane odpovedať.

Prišli očakávané odpovede, aj keď sme sa nevedeli ubrániť dojmu, že ako Leclerc, tak Wolff si mediálnu pozornosť a špekulácie užívajú. Charles povedal, že s Mercedesom „zatiaľ“ nerokoval, kým Toto pripustil, že sa mu Leclerc ako pilot veľmi pozdáva.

Monacký pretekár má platnú zmluvu do konca sezóny 2024 a stále hlasnejšie sa o ňom hovorí ako o prvej voľbe Mercedesu pre prípad, že odíde Lewis Hamilton. Novinári boli, samozrejme, zvedaví aj na názor Tota Wolffa, ktorý nepochybne taktiež započul správy o svojich údajných rokovaniach s Leclercom.

„S Charlesom som nemal ani jeden rozhovor. Bavili sme sa azda len na letisku, keď sme uvažovali, či skočíme na kávu. Inak nič,“ prehlásil Wolff.

„Podľa mňa nikto nepochybuje o Charlesových schopnostiach. A je to skvelý chalan. Myslím si, že je stopercentne lojálny a oddaný Ferrari, keďže s ním podpísal zmluvu. Rovnako tak sme aj my stopercentne odhodlaní podpísať s Lewisom nový kontrakt,“ dodal.

Novinári sa však nedali a Wolffa nabádali, aby prezradil, akú má o Leclercovi mienku. Stať sa predsa môže čokoľvek a keby Hamilton z nejakého dôvodu nepokračoval, uvažovali by v Mercedese napríklad aj o Leclercovi?

„Charles je skvelý chalan a je jasné, že z dlhodobého hľadiska určite musíte mať niekoho na radare, ale nie z krátkodobého a strednodobého,“ vysvetlil Wolff.

A ako to teda vyzerá s Lewisom? Aj keď sa obaja zastrájajú, že podpis novej zmluvy je formalita, stále sa nezdá byť ani len blízko. Wolff však uisťuje, že všetko je v poriadku.

„Cíti sa veľmi dobre a my to vnímame rovnako. V súčasnosti sa zdá, že nebudeme bojovať o titul, takže mu musíme dať auto, s ktorým to môže dokázať. Dúfajme, že ešte v tejto sezóne dokážeme náš balík premeniť na víťazný a potom prísť s niečím, čo mu môže zaistiť ôsmy titul. Nepochybujem, že má motiváciu to dokázať,“ povedal Wolff.

Súvisiace články

Diskusia