logo F1online.sk

Nie „cut“, ale „cat“: Nemali sme problémy s motorom, uisťuje Leclerc

Charles Leclerc
© Twitter/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík30. 4. 2023

Chvíľa hrôzy pre všetkých fanúšikov Ferrari. Síce sa len málokto nádejal, že by Charles Leclerc mohol v sobotnom šprinte uhájiť prvé miesto pred Sergiom Pérezom, ale ďalšie vypadnutie pre poruchu pohonnej jednotky by bolo ako najhoršia nočná mora. Nakoniec sa však ukázalo, že sa jednalo len o drobnú chybu v komunikácii.

Čo vlastne v tej vysielačke povedal? „*** there was a cut!“ hlásil prepis zo strany réžie. Ale naozaj? Anglické slovíčko „cut“ použil Leclerc už niekoľkokrát, keď chcel tímu povedať, že mu vynecháva motor. Tentoraz však nevynechával, Charles skrátka uvidel na trati mačku a použil slovo „cat“, ktoré režisér považoval za „cut“.

„Určite nie, povedal som, že tam bola mačka,“ hovorí Leclerc so smiechom. „Uprostred trate bola mačka a safety car musel spomaliť, ale asi som ju videl len ja.“

„Na výjazde z prvej zákruty sa pohybovala mačka a safety car zabrzdil. Nebolo to nič dramatické, ale mal som pocit, že to musím povedať,“ dodal Monačan s úsmevom.

Jeho Ferrari je v Baku celkom rýchle. Na Red Bull to síce nestačilo, ale Leclercovi sa zatiaľ darí pomerne komfortne porážať Mercedesy a Aston Martiny. Ako aj sám povedal, nie je vo Formule 1, aby jazdil na druhom mieste, ale na rozdiel od úvodných pretekov novej sezóny sa aspoň dokázal držať.

„Neviem, či by som to nazval súbojom, ale vydal som zo seba maximum,“ hovorí Leclerc. „V pretekoch nám stále trochu chýba tempo a presne na toto sa v súčasnosti sústredíme. Pracujeme na tom a snažíme sa nájsť niečo, čo nám pomôže v pretekoch. V kvalifikáciách sme na tom, zdá sa, okej, ale podľa mňa sme aj v pretekovom tempe dokázali pokročiť.“

„Keď porovnáme Austráliu a Baku, tak tento víkend sme na tom lepšie. Zatiaľ nie sme na úrovni Red Bullu, takže stále je pred nami veľa práce, ale s autom som teraz už o niečo spokojnejší.“

„Práve degradácia pneumatík spôsobila, že Checo mi v šprinte začal unikať. Od toho okamihu sme boli v nevýhode,“ dodal Leclerc.

Súvisiace články