logo F1online.sk

Sainza naštvalo jeho spájanie s Audi: Chcem zostať vo Ferrari mnoho rokov!

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 4. 2023

Tomu sa hovorí reakcia. Keď sa cez víkend pokúsil švajčiarsky denník Blick rozčeriť driemajúce vody neplánovanej trojtýždňovej prestávky článkom, v ktorom spájal pilota Ferrari Carlosa Sainza s možným prestupom do tímu nemeckej automobilky Audi, vzbudil málo pozornosti. Vlastne všetky popredné motoristické médiá ho ignorovali, a to napriek faktu, že pod ním bol podpísaný veľmi známy veterán motoristickej žurnalistiky Roger Benoit. Pozornosti Carlosa Sainza však jeho riadky neunikli.

Možno to bolo preto, že Blick hovoril o „špekuláciách pochádzajúcich zo Španielska“, podľa ktorých by mohol tunajší rodák koketovať s novopečeným šéfom Sauberu Andreasom Seidlom. Všetko napriek faktu, že oficiálni predstavitelia Audi ani nie pred mesiacom prehlásili, že na debaty o možnom jazdeckom zložení je skutočne ešte priskoro.

„Keď chcete bojovať o víťazstvá do troch rokov od svojho príchodu, musíte sa začať rozhliadať dobrých šesťdesiat pretekov pred štartom,“ napísali vo Švajčiarsku.

„Prvé vážne špekulácie prišli zo Španielska, podľa ktorých Carlos Sainz, ktorý spolu s tímovým kolegom Charlesom Leclercom zrejme nemá veľké šance na zisk titulu, je vraj na čele zoznamu šéfa Sauberu Andreasa Seidla,“ uvádza článok.

Tieto správy zjavne vôbec nepotešili španielskeho pretekára, ktorý mal potrebu sa voči nim rázne ohradiť. Na „pokec“ si pozval krajanov zo známeho španielskeho denníka Marca a výsledkom bol kratučký článok – v čase neplánovanej „uhorkovej sezóny“ však veľmi vítaný –, v ktorom Španiel dosť naštvane ladenými tromi vetami tieto informácie poprel.

„Naozaj nerozumiem, prečo ľudia hovoria o tom, čo by sa mohlo stať v roku 2026, keď ja stále nemám kontrakt ani na rok 2025,“ prehlásil Sainz.

„Štve ma, keď sa objavujú takéto nepodložené a vymyslené fámy,“ dodal.

Logika týchto správ Blicku bola zrejme založená na skutočnosti, že Carlosov otec je pilotom továrenského Audi na Rely Dakar. To však, samozrejme, nemusí vôbec nič znamenať. Jazdec Ferrari zrejme len potreboval verejne vyjadriť svoju oddanosť a vernosť súčasnému tímu, v ktorom opäť nedokázal zachytiť úvod sezóny.

„Mám v úmysle zotrvať vo Ferrari po mnoho rokov,“ vyhlásil rozhodne Sainz.