logo F1online.sk

Russell je vďačný za svätožiaru: Bolo to dosť strašidelné (VIDEO)

George Russell
© Twitter/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík30. 8. 2020

Jeden z mála vzrušujúcich momentov Veľkej ceny Belgicka. V deviatom okruhu stratil pilot Alfy Romeo Antonio Giovinazzi kontrolu nad svojou Alfou Romeo a na výjazde zo zákruty narazil do bariéry. Od nej sa aj so spŕškou trosiek uvoľnenou pneumatikou odrazil priamo do cesty Georgea Russella.

Britský mladík už nemohol v danej situácii nič urobiť. Uvoľnená pneumatika zasiahla jeho pravý predný záves a pilot Williamsu bol od toho momentu len pasažierom. Obaja našťastie vystúpili zo svojich monopostov po svojich, no Giovinazziho pneumatika bola skutočne veľmi nebezpečne namierená proti kokpitu Russella.

„Napravo som ísť nemohol, bolo tam Antoniovo auto a na ľavej strane ma veľmi tvrdo zasiahla jeho uvoľnená pneumatika,“ povedal po pretekoch Russell. „Musím povedať, že som sa cítil omnoho bezpečnejšie, keď mám na aute svätožiaru. Vidieť tú pneumatiku ako sa na mňa rúti, bolo dosť strašidelné.“

„Som veľmi vďačný za to, že máme na autách halo. Som v poriadku, síce trochu frustrovaný, ale aj taký je niekedy motoršport,“ povedal rodák z King’s Lynn.

Podobne je na tom aj Giovinazzi, ktorý zatiaľ na belgické Spa nemá tie najkrajšie spomienky. Vlani tu takto po vlastnej chybe rozbil svoje auto o bariéru, čím sa pripravil o cenné body. Dnes dostal pretáčavý šmyk a jeho monopost to odniesol podobne tvrdo.

„Nanešťastie som dostal pretáčavý šmyk na výjazde zo zákruty. Nemohol som s tým nič urobiť. Tímu sa za dnešok ospravedlňujem. Musím sa vnútorne zresetovať a pripraviť sa na domáce preteky,“ povedal Giovinazzi.

„Je mi ľúto aj Georgea, ktorému som zničil preteky. Mal skrátka veľkú smolu, chcem sa mu ospravedlniť,“ uzavrel taliansky pretekár.

Súvisiace články