logo F1online.sk

Leclerc nemieni z incidentu obviňovať Strolla: Toto je najhorší štart do sezóny

Štart VC Austrálie
© FOM/Screenshot
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 4. 2023

Keď sa darí, tak sa darí. Charles Leclerc a vlastne celé Ferrari zažívajú priam hororový štart do novej sezóny. Nie sú to len problémy s výkonnosťou a spoľahlivosťou, za ktoré si Ferrari môže samo, ale tiež jednoduchá smola. Tá sa lepí na päty najmä Charlesovi Leclercovi.

Veľká cena Austrálie trvala pre Monačana len pár metrov, keď sa v tretej zákrute zapojil do incidentu s oboma Aston Martinami. Pilot Ferrari bol na vonkajšej strane a napravo mal Lanca Strolla a Fernanda Alonsa. Kanaďan sa ocitol v sendviči medzi Leclercom a tímovým kolegom, takže so situáciou mohol ťažko niečo urobiť. Po kontakte sa pilot Ferrari roztočil a skončil zahrabaný v štrku.

Charles by síce, teoreticky, mohol pokračovať, pretože auto nebolo nejak poškodené, ale Ferrari zostalo v štrku a pre Leclerca to znamenalo konečnú.

„Cez prvú zákrutu som sa snažil prejsť bezpečne,“ opisuje svoje niekoľkosekundové účinkovanie na VC Austrálie Charles Leclerc. „V tretej zákrute som pôvodne nemal vôbec v úmysle zaútočiť na Lanca.“

„Videl som však, že musel brzdiť veľmi skoro, pretože Fernando pred ním brzdil veľmi skoro. Pustil som teda brzdu a šiel po bok Lanca. Fernando však musel brzdiť ešte viac, takže sa Lance ocitol medzi mnou a Fernandom. Nemal teda kam ísť a došlo ku kontaktu.“

„Určite nemienim ukazovať prstom na Lanca, pretože podľa mňa nemal kam ísť. Ja som zas nemohol vidieť, či je Lance za Fernandom alebo je medzi nami. Nevedel som, kde je,“ dodal Leclerc.

Monačanova sezóna ide doslova od desiatich k piatim. Po troch pretekoch má na konte jedno vypadnutie pre poruchu motora, jedno vypadnutie po kolízii, penalizáciu za výmenu riadiacej jednotky elektroniky a šesť bodov. Pre zaujímavosť, v celkovom hodnotení sú pred ním aj mená ako Lando Norris a Nico Hülkenberg.

„Som strašne frustrovaný, toto je naozaj ten najhorší štart do sezóny. Je to skutočne veľmi frustrujúce,“ povedal Leclerc sklamane.