logo F1online.sk

Magnussen dúfa, že sa jeho dcéra nebude chcieť venovať pretekaniu

Kevin Magnussen
© LAT Images/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 3. 2023

Nie je žiadnym veľkým tajomstvom, že aj keď nájdeme vo svete motoršportu mnoho príkladov, keď potomkovia slávnych pretekárov nasledovali cestu svojich rodičov, tak tí svojim deťom pretekársku dráhu vo všeobecnosti neodporúčajú. Rovnako to platí aj o Kevinovi Magnussenovi.

Po odchode Sebastiana Vettela máme na rošte troch pilotov, ktorí sú zároveň otcami. Len piloti Haasu Kevin Magnussen a Nico Hülkenberg a jazdec Red Bullu Sergio Pérez sa môžu pochváliť krásnymi rodinkami.

Dánskemu pretekárovi sa v roku 2021 narodila dcéra Laura a ako sám priznal, zmenila jeho život. Blonďavé dievčatko sa medzitým stalo stredobodom pozornosti v garáži Haasu, ktorú niekoľkokrát s mamou Louisou navštívila počas pretekárskeho víkendu. Čo sa však stane, keď raz svojmu otcovi povie, že by rada vyskúšala motokáry?

„Musíte sa spýtať dievčat, ale zatiaľ sme vo svete pretekania nemali žiadnu ženu Magnussenovú,“ povedal médiám dánsky pretekár.

„Keď mám byť úprimný, sčasti dúfam, že moje deti nebudú pretekať. V súčasnosti sa pre dievčatá otvárajú nejaké príležitosti a vyvíja sa na to veľký tlak, ale ja dúfam, že ma dcéra nepožiada, aby som ju vzal na motokáry,“ priznal Magnussen.

„Pretekanie je mojou veľkou vášňou a nejaká časť mňa by sa do toho s deťmi rada pustila, ale po fyzickej aj psychickej stránke je s tým spojené veľké riziko.“

„Neviem, podľa mňa je veľmi riskantné odovzdať tomu svoj život, keď máte na rošte iba dvadsať miest. Musíte veľa obetovať a ak sa vám nedarí, môže to byť ťažké,“ dodal Magnussen.

Ten si však dobre uvedomuje nielen riziká, ale aj matematickú pravdepodobnosť. Aj Magnussenovci totiž patria k dynastiám, ktoré sa odovzdávajú z otca na syna. Podobne ako Fittipaldiovci, Piquetovci, Hillovci, Rosbergovci, Schumacherovci a ďalší, aj Kevin zdedil obrovskú vášeň pre motoršport po svojom otcovi Janovi.

Pilot Haasu tiež má o dosť mladšieho nevlastného brata Lucu, ktorý sa už s veľkou vervou pustil do kariéry v motokárach.

„Nuž, zdá sa, že ak ste chlapec a Magnussen, musíte pretekať a nedá sa s tým nič urobiť,“ povzdychol si so smiechom Kevin.

Súvisiace články