logo F1online.sk

Rosberg: Takto sa tvári Lewis, keď ho porazí tímový kolega

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 3. 2023

Sledovať Lewisa Hamiltona po nevydarenom dni nie je v poslednom období jednoduché. Rozhovor britského šampióna pre F1 TV po sobotnej kvalifikácii trval rovných dvanásť sekúnd, počas ktorých stihol odpovedať na dve otázky. Omnoho spokojnejší nebol ani v nedeľu.

Nedá sa to poprieť, George Russell svojho tímového kolegu v Džidde porazil. V kvalifikácii dokonca mladší z dvojice pilotov Mercedesu nadelil tomu staršiemu viac ako tri desatiny, čo sa Lewisovi Hamiltonovi v kariére určite nestalo často.

Kým Russell po pretekoch označil saudskoarabský víkend za „jeden z mojich najlepších v F1“, počas ktorého „dosiahol viac, než je potenciál auta“, Hamilton sa sťažoval na nastavenie vlastného monopostu.

„Keby som mal rovnaké nastavenia ako George, tak by som bol na tom lepšie,“ odkázal do médií sedemnásobný šampión.

Podľa jeho bývalého tímového kolegu Nica Rosberga – jedného z troch ľudí na svete, ktorí dokázali Lewisa v rovnakom aute poraziť – je za skleslým výrazom sedemnásobného šampióna aj prehra v súboji s tímovým kolegom.

„Je to celkom jednoduché, takýto výraz nasadí Lewis, keď ho porazí tímový kolega,“ prehlásil majster sveta z roku 2016.

„George je budúci majster sveta a pre Lewisa je ťažké udržať sa pred ním. Už v minulom roku sme videli, akú mal George úžasnú sezónu a v tejto forme pokračuje aj v tomto roku.“

„Bude to obrovská výzva, ale nezabúdajme, že Lewis je najlepší pilot všetkých čias, takže ak existuje niekto, kto dokáže Georgea poraziť, je to on,“ dodal Rosberg, podľa ktorého sedemnásobného šampióna neslobodno odpisovať.

„Určite nie. Je to taká drobná Lewisova slabina, že sa niekedy trochu opúšťa po mentálnej stránke a stratí rytmus, ale zakaždým sa dokáže s veľkou pompou vrátiť, takže George by sa nemal veľmi uspokojiť,“ povedal Rosberg.