logo F1online.sk

Presne o takomto výsledku sme snívali, hovorí bahrajnský dominátor Verstappen

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 3. 2023

Čo iné k tomu povedať, ako ohromná demonštrácia sily a dominantné víťazstvo. Max Verstappen nikdy v Bahrajne nevyhral, teraz sa mu to na prvých pretekoch sezóny podarilo a bola to hladká jazda ako vystrihnutá z druhej polovice minulej sezóny. Red Bullu niet čo vytknúť, sú skrátka najrýchlejší.

Nebolo toho veľa, o čom sa po pretekoch dalo s Verstappenom baviť. Úvodné preteky sezóny v jeho podaní boli priam definíciou bezproblémovosti. Aj novinári v Bahrajne mali problém, keď sa víťaza chceli opýtať niečo zaujímavé. „Myslím si, že to bolo dobré. Dokázal som si v prvom stinte vybudovať náskok a keď máte náskok, tak sa musíte uistiť, že vaše stinty pôjdu podľa plánu,“ povedal po pretekoch Verstappen.

„Nakoniec to dopadlo dobre, myslím si, že auto fungovalo na každej zmesi pneumatík. Vyzeral som byť tam vpredu trochu osamotený, ale stále je mnoho vecí, ktoré musíte sledovať a dolaďovať. Celkovo som veľmi rád za dnešné víťazstvo,“ dodal Max.

Nebolo toho vskutku veľa zaujímavého, čo mohol holandský pretekár zo svojich pretekov „vypichnúť“, keďže neohrozene viedol od začiatku až do konca. Formu Red Bullu podčiarkol aj, takisto neohrozeným, druhým miesto Sergio Pérez, takže tento tím určite má našliapnuté k ďalším víťazstvám v tejto sezóne.

Taký George Russell sa toho nebál a už po prvých pretekoch sezóny prehlásil, že by si stavil, že Red Bull vyhrá všetkých 22 pretekov. Nuž, pre Formulu 1 a jej fanúšikov by bolo niečo také katastrofou, ale Max by tým určite nepohrdol.

„Presne o takomto výsledku sme snívali a presne takýto výsledok sme chceli, takže to bol skvelý deň pre celý tím,“ povedal stručne Verstappen.