logo F1online.skF1online.sk

V čom je nová RB19 lepšia? Vo všetkom, odpovedal Verstappen

Max Verstappen
© Twitter/Red Bull
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 3. 2023

Budeme pokračovať tam, kde sme minulý rok skončili? V padoku aj na verejnosti panuje zhoda, že Red Bull vstupuje do novej sezóny ako jasný favorit s nezanedbateľným náskokom na zvyšok štartového poľa. Nová RB19 vykazuje obrovské kvality a súhlasí s tým aj obhajca titulu Max Verstappen.

Správna otázka pred prvým podujatím sezóny možno ani tak neznie, či je Red Bull najrýchlejší, ale o koľko je najrýchlejší? Minulý rok zakončil tento tím so solídnym náskokom na čele a pravidlá sa nám zmenili len málo, takže by bolo logické, keby sme sa príliš veľkých zmien v poradí nedočkali.

Jeden síce nikdy nevie, ale aj keď je Max Verstappen pri hodnotení šancí svojho tímu zdržanlivý, svoj nový monopost (jeho predchodca vyhral 17 z 22 veľkých cien) chváli. Holanďan dostal pred prvým súťažným víkendom sezóny otázku, či je na tom jeho tím lepšie než vlani v tomto čase a odpovedal: „Stopercentne.“ Následne dodal, že jeho auto sa zlepšilo „vo všetkých oblastiach“.

„Taký je váš cieľ. Snažíte sa neustále zlepšovať. Pocit z auta je skvelý a je dobre vyvážené. Každý tím stratil trochu tej výkonnosti kvôli zmenám v oblasti podlahy, ale vy sa stále snažíte získať späť, čo ste stratili,“ vysvetlil Verstappen.

„Máme za sebou tri veľmi dobré dni predsezónnych testov, taktiež sa nám v priebehu zimy podarilo urobiť naozaj dobrý krok vpred. Potrebujeme to ukázať tento víkend a potom pokračovať vo vývoji. Každá trať je iná, ale pre nás dopadli predsezónne testy dobre,“ dodal holandský pretekár.

Napriek tomuto všeobecnému zlepšeniu dokázal Verstappen vybrať jednu oblasť, v ktorej sa nový Red Bull zlepšil najvýraznejšie. „Váha bola na začiatku minulej sezóny problémom, ale podarilo sa nám to zlepšiť už v jej priebehu. Toto auto si prešlo si prešlo zmenami, ale už od začiatku bol pocit z neho presne taký, aký mám rád,“ povedal Max.

Súvisiace články

Diskusia