logo F1online.sk

Pérez aplauduje svojmu tímu: Odviedli ohromnú robotu

Sergio Pérez
© Twitter/Red Bull
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 2. 2023

Vzhľadom na minuloročné výsledky a po minimálnej zmene pravidiel bolo jasné, že Red Bull bude pred novou sezónou najväčším favoritom. Tento pocit ešte zosilnel, keď sa monopost RB19 na predsezónnych testoch v Bahrajne predviedol pomerne jednoznačne ako najrýchlejší zo všetkých. Tím sa však snaží očakávania odrážať čo najviac.

Sergio Pérez je nakoniec najrýchlejším mužom predsezónnych testov. Keďže Max Verstappen jazdil s monopostom vo štvrtok a v piatok popoludní, v sobotu mal RB19 celú pre seba Pérez. Schopnosti svojho auta i podmienky na trati dokázal využiť a nakoniec mu patrí najrýchlejší čas testov, ktorý len podčiarkol status Red Bullu ako hlavného favorita víkendu.

„Boli to veľmi intenzívne tri dni, keďže predsezónne testy boli veľmi krátke, bolo dôležité z nich vyťažiť maximum,“ povedal najrýchlejší muž testov Sergio Pérez. „Všetko šlo veľmi dobre, myslím si, že sme dokázali autu dobre porozumieť.“

„Samozrejme, v Bahrajne je to zložité, trať sa mení viac-menej zakaždým, keď tam vyjdete. Asfalt je tu veľmi drsný, takže vo všeobecnosti je to na testovanie náročná trať. Myslím si však, že sme z toho vyťažili maximum, veľa sme analyzovali nastavenie a pneumatiky. Asi sme z toho vyťažili maximum a skompletizovali náš program počas oboch dní, takže som spokojný,“ dodal mexický pretekár.

Christian Horner tiež pred mikrofónmi médií vyjadril spokojnosť s tým, že obaja jeho jazdci poskytujú rovnakú spätnú väzbu, čo je pre inžinierov i tím vždy potešujúce. „Je to tak, myslím, že obaja chceme to isté a mierime na tie isté veci, čo je dobrý základ,“ prikývol Pérez.

A čo hovorí na pozíciu Red Bullu ako hlavného favorita víkendu? Veď na tom sa zhodli zrejme úplne všetci, ktorí predsezónne testy sledovali. Tento tím sa však snaží neželanú publicitu a tlak spojený s ňou odraziť.

„Tím doma v Milton Keynes odviedol ohromnú robotu, celá továreň v priebehu zimy pracovala neuveriteľne tvrdo. Mali sme veľmi dobrý základ, na ktorom sa dalo pracovať, no podľa mňa až budúci týždeň zistíme, ako na tom naozaj sme,“ povedal Pérez.

„Chceme byť tam vpredu. Bude to pre nás dôležitý víkend, takže by bolo skvelé začať sezónu lepšie než vlani,“ dodal s úsmevom na margo cieľov Red Bullu budúci týždeň.

Súvisiace články