logo F1online.sk

S čím sa McLaren v Bahrajne trápil? S mnohými vecami, priznal Norris

Lando Norris
© McLaren Media Centre
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 2. 2023

McLaren a predsezónne testy, tieto dve veci proste nejdú k sebe. Podobne ako vlani, aj v tomto roku mala partička z Wokingu s novým autom obrovské problémy a môžeme povedať, že vlaňajšie i tohtoročné skúšky v Bahrajne neboli tou najlepšou reklamou na kvalitu výroby britského výrobcu superšportov. Veľkú radosť nemal po skončení testov ani pilot Lando Norris, hoci pred kamerami zostal ľadovo pokojný.

Reportér Will Buxton na britského mladíka požaloval, že od frustrácie udrel päsťou v garáži McLarenu do steny. Vzhľadom na bahrajnské predstavenie jeho tímu sa však skôr čudujeme, že sa nestalo nič horšie.

McLaren odjazdil v Bahrajne najmenej kôl a keď už nejaké dal dokopy, odborníkov nijak neohúril. Minimálne na úvod ročníka, ktorý má byť oslavou 60. výročia založenia značky, tak tomuto celku veštia dosť krušné časy. Aj samotný pilot stajne pritom priznal, že s kolegami v Bahrajne čelili nejednému problému.

„Keď k vám mám byť úprimný, tak stále je tu veľa vecí, s ktorými sme sa v posledných dňoch trápili,“ priznal médiám Norris. „Myslím, že sme skúšali a skúmali veľa rôznych nastavení. Auto vyzerá dosť podobne, ale napriek tomu je na ňom dosť veľa vecí odlišných.“

„Skúmali sme to teda, vykonali rôzne štandardné testy ako všetci ostatní a skúmali rôzne možnosti smerom do budúcna, takže sme urobili dosť veľa skúšok.“

„Auto sa v zásade správa podobne ako vlani, čo je asi aj dobré, ale stále je zrejmé, na čo sa musíme zamerať, takže sa na to veľmi sústredíme,“ dodal Norris.

Napriek katastrofickým trom dňom na okruhu Sachír si však Lando myslí, že tohtoročné predsezónne testy boli lepšie než tie minuloročné. Popravde, vlani bola latka nastavená pekne nízko, takže to ani nemožno považovať za príliš potešujúce prehlásenie. Stále však platí, že v tomto roku sa McLarenu podarilo odjazdiť viac kôl (312 verzus 198) a nikto tiež nedostal COVID.

„Sme na tom oveľa lepšie než v minulom roku,“ prehlásil Norris. „Podľa mňa sa nám to podarilo viac-menej zvládnuť. Tu a tam sme narazili na pár prekážok, ale z väčšej časti tím odviedol lepšiu prácu než vlani.“

„Určite sme na tom boli lepšie, takže z tohto pohľadu to bol lepší štart do sezóny, ale, samozrejme, stále je pred nami veľa práce a veľa vecí, na ktoré sa musíme sústrediť,“ dodal Norris.