logo F1online.sk

Mercedes má podľa Kravitza pripravený „plán B“ pre prípad, že by nové auto nefungovalo

George Russell
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 2. 2023

Mercedes pokračuje so svojím minuloročným konceptom. V tíme dali jasne najavo, že aj keď sú bočnice najviditeľnejším aerodynamickým prvkom, nie sú najdôležitejším. Toto Wolff dokonca povedal, že „táto časť monopostu na celkovú výkonnosť nevplýva“. Podľa reportéra televízie Sky Sports Teda Kravitza je však Mercedes pripravený na všetky alternatívy.

Tento tím ukazoval v závere minulej sezóny veľmi dobrú formu, ale napríklad v takom Abú Zabí nebola výkonnosť monopostu W13 nijak oslnivá. Aj nové auto tak môže čeliť určitým problémom s konzistentnosťou výkonnosti. Otázka teda znie, či má Mercedes pripravený nejaký záložný plán.

„Dávajú svojmu veľkému nápadu, ktorý nebol v minulom roku úspešný, ďalšiu šancu. Ja však verím, že majú vo výrobe pripravený ‚plán B‘,“ prehlásil redaktor britskej televízie Sky Sports Ted Kravitz.

„Ak budú potrebovať, môžu v polovici sezóny prejsť na plán B, teda prísť s niečím na štýl Red Bullu alebo Ferrari,“ dodal Kravitz.

Mercedes medzitým s novým monopostom absolvoval prvé kolá v rámci „filmovačiek“. Objavili sa pritom fámy, že tím mal s novým W14 určité problémy, čo však „čierne šípy“ neskôr popreli. To by určite nebol ideálny štart po nemalom trápení v minulej sezóne.

„Tieto pravidlá sú nastavené na niekoľko nasledujúcich rokov, takže v istom okamihu to už musia dobre poskladať,“ povedal Kravitz.

„V súčasnosti hovoria: ‚Pozrite, podľa nás sme už teraz dokázali dobre zvládnuť to, čo sa v minulom roku nepodarilo. Stále si myslíme, že náš spôsob, ktorý je v padoku unikátny, je tou správnou cestou z aerodynamického hľadiska,‘“ dodal.

Súvisiace články