logo F1online.sk

Leclerc je z Vasseura nadšený: Prekvapilo ma, ako dobre sa vo Ferrari uviedol

Carlos Sainz, Frédéric Vasseur, Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 2. 2023

Ferrari má opäť raz nového šéfa. Frédéric Vasseur preberá štafetu po Mattiovi Binottovi a Scuderia v roku 2023 znovu vykročí do novej éry. Čakanie na titul je nesmierne dlhé a nový šéf ho má ukončiť. Oslavovať raz možno bude aj so svojím staronovým zverencom Charlesom Leclercom, ktorý nepovedal na príchod Freda do Ferrari krivého slova.

Leclerc a Vasseur sa poznajú veľmi dobre. V roku 2016 sa spolu tešili z titulu v juniorskej sérii GP3 a o dva roky neskôr sa stretli opäť, tentokrát už vo Formule 1, keď sa Fred stal Charlesovým prvým šéfom v najvyššej motoristickej triede.

Aj ich druhý spoločný rok bol úspešný, keď najmä zásluhou skvelých výkonov monackého nováčika vytiahli Sauber z posledného na ôsme miesto (Leclerc vtedy získal 39 z celkových 48 bodov tímu). Na tieto úspechy budú chcieť nadviazať aj počas spoločného pôsobenia vo Ferrari.

„Veľmi na mňa zapôsobilo, ako dobre sa v tíme uviedol,“ povedal o svojom staronovom šéfovi Charles Leclerc. „Nech sme už z našej minulosti zvyknutí na čokoľvek, vo Ferrari to bude zakaždým veľmi odlišné. Je to obrovský tím. Keď sem však prišiel, už za pár dní veľmi dobre porozumel spôsobu fungovania Ferrari.“

„Dal veľmi jasne najavo, čo chce, a je tiež nesmierne dobrý v tom, že dokáže dostať ľudí do správneho mentálneho nastavenia a ponúknuť im dobré prostredie, aby mohli zo seba vydať maximum. A to je veľmi dôležité.“

„Toto teda so sebou priniesol do Ferrari, a to je len dobré,“ dodal Leclerc.

Napriek minimálnemu času na aklimatizáciu sa však nový šéf už stihol prejaviť, keď s nadšením „požehnal“ exkluzívne predstavenie nového monopostu SF-23 v živom prenose priamo jazdou na trati. Srdcia fanúšikov si týmto počinom určite získal, ale na perfektné predstavenie Ferrari sa v Bahrajne veľmi rýchlo zabudne a fanúšikovia si budú pamätať len výkon nového auta na trati.

Súvisiace články