logo F1online.skF1online.sk

Leclerc: Mercedes sa o rok vráti do boja o titul. Najlepšiu trojku nikto neohrozí

Charles Leclerc
© LAT Images/Pirelli F1 Press Area
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 12. 2022

Čo môžeme očakávať od sezóny 2023? Práve nám začína ono krásne obdobie plné predikcií a prorockých slov. Každý máme svoje tipy a svojich favoritov a do svojej „kryštálovej gule“ nahliadol aj pilot Ferrari Charles Leclerc.

Jeho zamestnávateľ sa bude aj s novým šéfom opäť pokúšať o dosiahnutie tých najvyšších mét. Treba však povedať, že Ferrari pred novou sezónou rozhodne nebude hlavným favoritom, prinajlepšom jedným zo spolufavoritov a najväčším vyzývateľom Red Bullu sa má stať Mercedes.

„Verím tomu, že Mercedes bude o rok súčasťou titulového boja,“ prorokuje Charles Leclerc, ktorého cituje Autosport. „Niekto ďalší? Zatiaľ som nevidel náznaky, že by sa k trom najlepším tímom mal niekto pripojiť.“

„Mercedes však bude určite v boji s veľmi dobrým autom. Videli sme, ako veľmi sa zlepšili medzi prvými a poslednými pretekmi. Myslím, že porozumeli tomu, čo urobili zle a to je obvykle znamenie, že sa to zlepší. Verme teda, že v budúcom roku uvidíme bitku troch tímov,“ dodal monacký pretekár.

Žiaľ, Ferrari sa niečo podobné ako Mercedesu nepodarilo. V úvode sezóny bol monopost F1-75 nepochybne veľmi silný, ale postupne odpadal, a to hneď z niekoľkých dôvodov. Podľa Leclerca však tím v tomto trende nebude pokračovať.

„Cítim sebadôveru, pretože tvrdo pracujeme na simulátore. V poslednom roku sme naozaj dreli v snahe pochopiť slabiny tohto auta s cieľom zlepšiť to smerom do budúceho roka,“ povedal Leclerc.

„Tiež si myslím, že sme dobre pracovali aj v roku 2021 a reštartovali sa po náročnej sezóne 2020. Išli sme správnym smerom a fungovali správnym spôsobom. To mi dodáva istotu, že v roku 2023 budeme mať konkurencieschopné auto,“ dodal Leclerc.

Súvisiace články

Diskusia