logo F1online.sk

Magnussen si želá Schumacherov návrat: Som si istý, že ho v F1 ešte uvidíme

Kevin Magnussen a Mick Schumacher
© LAT Images/Haas
Tomáš Masár
Tomáš Masár25. 11. 2022

Kevin Magnussen dobre vie, aké je to nedobrovoľne sa porúčať z kráľovnej motoršportu. Formulu 1 bol nútený opustiť po sezóne 2014, ako aj po roku 2020. V oboch prípadoch sa mu však do najvyššej motoristickej súťaže podarilo vrátiť. Teraz sa v rovnakej situácii ocitol jeho ešte donedávna tímový kolega – Mick Schumacher. Dán sa síce na jeho nástupcu, ktorým bude Nico Hülkenberg, teší, no dodáva, že mladému Nemcovi praje, aby sa do Formuly 1 vrátil. Verí, že sa mu to môže podariť.

„Každá minca má dva strany, však?“ uviedol Kevin Magnussen. „Na jednej strane je skvelé získať niekoho ako Nica so všetkými jeho skúsenosťami a schopnosťami. Na strane druhej mi je ľúto Micka, pretože viem, aké to je. Sám som bol v takej situácii. Myslím si, že tento rok odviedol dobrú prácu,“ poznamenal 30-ročný Dán, ktorý Schumachera v uplynulej sezóne porazil na body v pomere 25:12.

„Mám ho rád aj ako človeka a je mi preto za neho smutno. Formula 1 je náročná, ale je možné vrátiť sa do nej späť, podarilo sa mi to dvakrát. Dúfam, že bude na sebe aj naďalej pracovať a pokúsi sa dostať sa späť na štartový rošt.“

Magnussen strávil v najvyššej motoristickej súťaži dovedna sedem sezón. Debutoval vo farbách McLarenu, kde hneď vo svojich prvých pretekoch získal svoje prvé, no zároveň doposiaľ posledné pódiové umiestnenie. V ročníku 2015 si od F1 nútené oddýchol, i keď sa predstavil v Austrálii, kde zaskakoval za Fernanda Alonsa. V roku 2016 pôsobil v Renaulte, následne v ročníkoch 2017-2020 a 2022 v Haase.

Schumacher sa do „efjednotky“ posunul po tom, čo v roku 2020 opanoval nižšiu Formulu 2. Jeho príbeh v nej sa však nateraz končí. Magnussen Nemcovi radí, aby sa nevzdával, aj naďalej na sebe pracoval, bol pozitívny a zostal v blízkosti akéhokoľvek tímu, ktorý mu umožní angažovať sa a zvýšiť tak svoje šance na návrat do F1. V súčasnosti to vyzerá tak, že by sa 23-ročný pretekár mohol stať rezervným jazdcom Mercedesu, čo by rozhodne nebola zlá východisková pozícia smerom do nasledujúcich rokov.

„Schumacher má za sebou ľudí, ktorí budú pre neho tvrdo pracovať. Som si celkom istý, že ho na štartovom rošte ešte uvidíme. Prajem mu len to najlepšie,“ uzavrel Magnussen.

Súvisiace články