logo F1online.sk

Leclerc o tímovej réžii: Bavili sme sa o tom a z nejakého dôvodu zmenili názor

Charles Leclerc a Carlos Sainz
© Twitter/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 11. 2022

Charles Leclerc sa v ostatných týždňoch tváril, že sú veci, na ktorých mu záleží viac než na celkovom druhom mieste. Jeho vysielačka v priebehu Veľkej ceny Sao Paula tomu však nenasvedčovala. Po pretekoch priznal, že to preňho bol vypätý okamih, ale zároveň potvrdil, že s takouto situáciou sa pred pretekmi počítalo.

Povedzme si pravdu, neboli to pre Charlesa vôbec ľahké preteky a vlastne víkend celkovo. Začalo to už v piatok príšerným rozhodnutím tímu obuť v kvalifikácii intermediálky. V nedeľných pretekoch prišli najprv tajomné komplikácie s motorom a potom kolízia s Landom Norrisom, po ktorej skončil Leclerc v bariére a akoby zázrakom mohol v pretekoch pokračovať.

Už v siedmom kole tak začala jeho stíhacia jazda s celkovo tromi zastávkami v boxoch, ktorú nakoniec (aj vďaka safety caru) zakončil na štvrtom mieste. Paradoxné je, že to bol práve Lando Norris, ktorý to pre poruchu odstavil a dal tým Leclercovi šancu posunúť sa ešte o niečo nahor.

„Som si celkom istý, že som mu nechal na vnútornej strane miesto,“ opísal incident z úvodu pretekov Leclerc pre Sky Sports. „Myslím, že stratil kontrolu nad zadkom a dotkol sa ma.“

„Je to škoda, ale potom to bola dobrá stíhacia jazda, hoci nie dosť dobrá, aby som dokázal zabojovať o lepšie pozície,“ dodal Charles.

Do Abú Zabí tak pôjde Leclerc po nezvládnutej tímovej réžii v podaní Red Bullu s absolútne vyrovnaným bodovým stavom 290:290 v súboji o celkové druhé miesto so Sergiom Pérezom. Interných pokynov sa však vehementne dožadoval aj monacký pretekár, ktorý si chcel od Carlosa Sainza vziať tretie miesto, čím by získal tri body navyše. Tím však jeho žiadostiam nevyhovel.

„V zápale toho okamihu som nebol s týmto rozhodnutím veľmi spokojný, ale určite k tomu boli dôvody. Trochu sme sa o tejto situácii bavili predtým, ale je to tak, ako to je. Na konci dňa sú to dobré body v súboji s Checom a v Abú Zabí bude na mne, aby som urobil lepšiu prácu,“ povedal Leclerc.

Pre F1 TV na margo tejto situácie povedal: „Normálne o takéto veci nežiadam, ale hovorili sme o tom pred pretekmi. Preto som sa na to pýtal, ale z nejakého dôvodu sme zmenili názor. Zatiaľ nepoznám dôvod. Dúfajme však, že budeme dostatočne rýchli v Abú Zabí a vybojujeme to druhé miesto. Dúfam, že naňho nebudeme strácať tri body alebo tak nejak,“ povedal Leclerc.

Súvisiace články