logo F1online.sk

Koniec pohody v Red Bulle. Verstappen priznal farbu, hovorí sklamaný Pérez

Sergio Pérez
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala13. 11. 2022

Hovorí sa, že milí chlapci vo Formule 1 nevyhrávajú. Ak sa chcete stať majstrom sveta, musíte byť aj tak trochu “sviňa”. Po pretekoch v Brazílii by sme však mohli povedať, že to Holanďan aj trochu prehnal. Hoci už má majstrovský titul vo vrecku, namiesto toho, aby sa teraz poďakoval svojmu kolegovi tým, že mu pomôže stať sa aspoň vicemajstrom, na Péreza “zabudol”.

Záver Veľkej ceny Sao Paula Sergiovi Pérezovi nevyšiel. Mexičan sa po výjazde safety caru ocitol na stredne tvrdej zmesi, ktorá skrátka nebola taká rýchla ako mäkká. Pérez sa na príkaz tímu nakoniec zaradil až za svojho kolegu Maxa Verstappena, hoci sme čakali, že Red Bull využije tímovú réžiu a Verstappenovi dá opačný príkaz držať formáciu.

Inžinier však Verstappenovi oznámil, že ak sa ku koncu pretekov nezmenia pozície, tak by mal Péreza pustiť pred seba. Keď však prišlo na lámanie chleba a v poslednom kole ho o to tím požiadal, Verstappen sebecky zostal vpredu.

Verstappen: Ešte koľko kôl?
Inžinier: Toto je posledné kolo, Max.
Inžinier: Max, ak na výjazde z dvanástej zákruty nepredbehneš Fernanda, prosím, pusti pred seba Checa. Pusti Checa späť pred seba.
Inžinier: Pusti pred seba Checa.
Inžinier: Max, prosím, pusti pred seba Checa.
Inžinier: Max, čo sa stalo?
Verstappen: Už som vám to povedal minule, už ma o to nikdy nežiadajte. Je to jasné? Dal som vám svoje dôvody a stojím si za nimi.

Sergio Pérez tak prišiel o cenné body v jazdeckom šampionáte, s Leclercom má zhodný počet. “Je mi to ľúto, Checo,” ospravedlnil sa Pérezovi šéf tímu Christian Horner a pridal sa k nemu aj inžinier.

“Áno, priznal svoju skutočnú farbu,” zhodnotil Sergio Pérez. V mixzóne rozšíril svoju reakciu: “Som veľmi prekvapený, neviem, čo sa tam stalo. Hlavne po tom, čo všetko som preňho spravil. Nechápem, aké mal dôvody a som veľmi prekvapený. Tie dva tituly má vďaka mojej pomoci…”

Súvisiace články