logo F1online.sk

Podľa Hilla musí Leclerc prevziať časť zodpovednosti na seba

Charles Leclerc
© Twitter/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík12. 11. 2022

Rozhodnutie Ferrari prísť na Veľkej cene Brazílie s riskantným krokom a rozdeliť stratégie oboch pilotov sa kruto nevyplatilo. Nevedno, v akom štádiu je úsilie tímu eliminovať svoje strategické chyby smerom do budúcna, no Brazília opäť ukázala, že v Maranelle majú pred sebou ešte veľmi dlhú cestu. Pri pohľade na počínanie Ferrari je „znepokojený“ aj majster sveta z roku 1996 Damon Hill.

Pilotovi stajne Charlesovi Leclercovi už celkom očividne dochádza trpezlivosť a jeho frustrovaná vysielačka hovorí za všetko. Ferrari počas kvalifikácie opäť zmätkovalo a monacký pretekár na to doplatil. Podľa bývalého pilota je čas prevziať časť zodpovednosti na seba.

„Vidíte, že Charles vo vysielačke kritizuje svoj tím slovami: ‚Krásne, chlapci‘, ale musí prevziať časť zodpovednosti,“ povedal vo vysielaní Sky Sports Damon Hill. „Možno mu to nedovolia alebo nemá odvahu vziať to na seba.“

Bývalý šampión si pritom myslí, že pokiaľ ide o postavenie v tíme, medzi Leclercom a Maxom Verstappenom sú rozdiely. „Viete si predstaviť, že by sa Max Verstappen pýtal: ‚Čo budeme robiť?‘ Svojou osobnosťou vyžaduje od tímu pozornosť a myslím si, že to neodmysliteľne patrí k pozícii vedúceho jazdca.“

Ten zároveň priznal, že je dosť „znepokojený“ situáciou vo Ferrari, ktoré robí naďalej chyby a aj keď tím zakaždým hlása, že sa z nich poučí, zatiaľ tomu nič nenasvedčuje. Sám Hill poukazuje na to, že tím musí „napraviť základy“, aby mohol postupovať vpred.

„Čo sa to vo Ferrari deje? Kto prevezme zodpovednosť za túto situáciu? Veď sa to dialo po celý rok. Je to znepokojujúce, pretože potenciál v tíme je,“ povedal Hill.

Súvisiace články