logo F1online.sk

Vettelovo Ferrari bolo “nervózne”, spokojný nebol ani Leclerc

Sebastian Vettel
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala15. 8. 2020

Sebastian Vettel má za sebou ďalšie vypadnutie už v druhej časti kvalifikácie. Zdá sa, že Nemcovi nepomohlo ani nové šasi, ktoré malo odstrániť nevysvetliteľné správanie jeho monopostu. Vettel však po sobote hlásil, že jeho auto bolo aj tak nestabilné.

Vettelovi vyšiel prvý tréning pred VC Španielska, v ňom sa Charlesovi Leclercovi vyrovnal, ale v nasledujúcich častiach víkendu sa už na svojho kolegu nechytal. V kvalifikácii sa nič nezmenilo. Leclerc bol v Q1 lepší o tri a v Q2 o dve desatiny sekundy.

“Táto kvalifikácia bola jedna z tých lepších. Ale stále som príliš ďaleko od toho, aby som sa v aute cítil dobre. Vždy sa snažím reštartovať a spraviť maximum. Neviem toho urobiť viac,” komentoval sobotu Sebastian Vettel. “Prvý sektor bol OK, no auto bolo v druhom sektore čoraz nervóznejšie a nervóznejšie. Hlavne v siedmej zákrute, na polceste mi ušiel zadok. Len ťažko sa odhaduje, ako rýchlo tadiaľ môžete ísť, a ťažká bola aj piata zákruta.”

“To je ten prostredný sektor. V poslednom sektore sa to nakoniec trochu zlepšilo, ale stále bolo veľmi ťažké nájsť balans. Bola to jedna z lepších častí tohto víkendu, ale stále to nebolo dosť,” zopakoval Nemec, ktorý opäť raz vo vysielačke po kvalifikácii nepovedal ani slovo.

Výmena šasi zrejme nepomohla. “Ak mám byť úprimný, je to ako na hojdačke. Je tu stále pár vecí, na ktoré neviem nájsť odpoveď. Ale snažím sa robiť všetko, čo je v mojich silách, ignorovať všetky veci, ktoré možno nie sú v poriadku. Viac toho teraz neviem spraviť.”

Charles Leclerc postúpil do finálnej časti kvalifikácie, no ušla sa mu len deviata priečka. Do pretekov tak vyštartuje s použitými softami, kým jeho kolega bude mať na výber medzi novou mäkkou a stredne tvrdou zmesou. Nasadenie tvrdých gúm sa nečaká.

Ani Monačan nebol s autom spokojný. “Toto ráno a na začiatku kvalifikácie to bolo OK, ale potom sa to zhoršilo, postupne jednu časť kvalifikácie po druhej. Predok nebol dosť dobrý na to, aby som auto zrotoval.”

“Kvôli tomuto sme stratili dosť veľa času. Teraz musíme pochopiť, prečo sa to stalo,” dodáva víťaz dvoch veľkých cien. Rovnaké problémy vraj Scuderia rieši neustále. “S autom sa toto deje pravidelne, uprostred zákruty máme problém s predkom. Dnes sme na to nenašli žiaden recept.”

Súvisiace články