logo F1online.sk

Skôr vyhráme v Brazílii ako v Abú Zabí, hovorí o šanciach Mercedesu Hamilton

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Tomáš Masár
Tomáš Masár11. 11. 2022

Lewis Hamilton a ani Mercedes v tohtoročnom šampionáte doposiaľ nevyhrali. V prípade, že by „strieborné šípy“ v aktuálnom ročníku ani raz netriumfovali, bolo by to vôbec po prvýkrát od roku 2011. A to znie dosť hrozivo. Ešte hrozivejšie to znie v prípade sedemnásobného majstra sveta. Tomu sa zatiaľ podarilo zaznamenať aspoň jedno víťazstvo v každej sezóne, do ktorej nastúpil, a to už v najvyššej motoristickej súťaži pôsobí nepretržite od roku 2007. Tridsaťsedemročný Brit si myslí, že ak sa nemeckému celku predsa len podarí ovládnuť niektoré z dvoch zostávajúcich pretekov, bude to práve Brazília. Napriek tomu to však nevidí ružovo.  

„Úprimne, vždy keď sa ocitneme na trati, sme tak či tak prekvapení.  Buď veľmi zaostávame, alebo sme, naopak, na dostrel,“ uviedol Hamilton pre médiá. „Neviem, či sa tu auto bude správať dobre. Neviem, či budeme tak blízko ako minulý týždeň. Myslím si, že nie, ale dúfam, že budeme nakoniec prekvapení a nebude to tak.“

Mercedes vstúpil do sezóny až ako výkonnostne tretí najsilnejší tím. Zaostával tak za Ferrari, ako aj Red Bullom, no v posledných niekoľkých pretekoch sa karta obrátila. Tím z Brackley predvádza rozhodne lepšie výkony než tím z Maranella a zdá sa, že sťahuje aj náskok „červených býkov“. Mercedes by na to, aby v Brazílii zvíťazil, potreboval podľa Hamiltona súhru vonkajších okolností. Obzvlášť by pomohlo, keby v nedeľu zapršalo.

„Vieme, kde naše auto bude fungovať a, naopak, v ktorých zákrutách fungovať nebude. Predpokladám, že to nebude najjednoduchšia trať,“ poznamenal čerstvý držiteľ čestného brazílskeho občianstva.

„Je tu počasie, je tu všeličo, čo do toho môže prehovoriť. Z nasledujúcich dvoch pretekov je toto najlepšia možnosť, ktorú máme, respektíve tu budeme k ním [Red Bullu] bližšie. Myslím si, že v Abú Zabí bude kvôli dlhým rovinkám náročné zvíťaziť,“ dodal Hamilton.