logo F1online.skF1online.sk

Ak v Brazílii nenastane chaos, Verstappen opäť vyhrá, myslí si Palmer

Max Verstappen
© LAT Images/Pirelli F1 Press Area
Tomáš Masár
Tomáš Masár9. 11. 2022

Bývalý jazdec Formuly 1 Jolyon Palmer sa domnieva, že pokiaľ počas Veľkej ceny Brazílie nedôjde k nejakému neočakávanému chaosu na trati, preteky opätovne ovládne nik iný ako Max Verstappen a pripíše si tak na konto už svoje pätnáste víťazstvo v sezóne. Práve preto dúfa, že k nejakej zápletke dôjde a na pódiu uvidíme napríklad jazdca, ktorý sa tam v tomto roku ešte neocitol.

„Niekoľko incidentov, niekoľko výjazdov bezpečnostného vozidla, niečo čo nečakáte,“ odpovedal Palmer na otázky médií, čo by si želal, aby sa v pretekoch v Brazílii udialo. „Jediným prekvapením na pódiu bol v tomto roku Norris v Imole. Minulý rok vyhral Ocon, Alonso sa dostal na pódium, rovnako ako Vettel a Gasly. Ricciardo tiež vyhral preteky. Všetko sa to udialo minulý rok.“

„Tento rok sa iba Lando Norris preplazil na tretie miesto v Imole, čo bol ďalší šprintérsky víkend,“ poznamenal účastník 37 súťažných víkendov.

Je možné, že v pretekoch v Brazílii sa Palmerom vytúžený chaos predsa len dostaví. Predbežné predpovede počasia naznačujú, že by na okruhu Interlagos mohlo v nedeľu pršať. A ako vieme, daždivé preteky v Sao Paulo bývajú zväčša zaujímavé, rozprávať by o tom vedel napríklad Felipe Massa.

„Myslím si, že budeme potrebovať trochu chaosu, pretože inak pravdepodobne vyhrá Max. Auto Red Bullu bude totižto aj vďaka dlhej rovinke veľmi rýchle. Dúfam, že zažijeme skvelé preteky, je to dobrá pretekárska dráha s možnosťami predbiehania,“ dodal Palmer.

Súvisiace články

Diskusia