logo F1online.sk

Posledný tréning pre Hamiltona, Ocon havaroval

Esteban Ocon
© FOM
Milan Kubala
Milan Kubala15. 8. 2020

Mercedesy rýchlostne ovládli aj tretí tréning pred VC Španielska. Rozdiely na čele neboli také veľké ako v piatok, ale je zrejmé, že najlepšie sú pred kvalifikáciou pripravení Lewis Hamilton s Valtterim Bottasom. Tretie miesto už tradične získal Max Verstappen.

Opäť máme za sebou veľmi pokojný, prvých 30 minút až nudný tréning. O vzrušenie sa až v úplnom závere postarala dvojica Kevin Magnussen a Esteban Ocon, ktorá takmer kolidovala na mieste, kde sa v roku 2016 zrazili Lewis Hamilton a Nico Rosberg.

Esteban Ocon práve pustil Magnussena pred seba, no Haas začal spomaľovať. To si zrejme Francúz za ním nevšimol a nabral kurz Magnussen. Vyhnúť sa mu pokúsil na poslednú chvíľu, no namieril si to priamo do bariéry. Mechanici Renaultu majú necelé dve hodiny na to, aby stihli auto pripraviť na kvalifikáciu.

Dosiahnuté časy v treťom tréningu sa nevyrovnali tým včerajším. Lewis Hamilton zajazdil o štyri desatiny sekundy pomalšie kolo ako v piatok. Max Verstappen sa zrejme aj vďaka šetrnejšej jazde zo strany Mercedesov im priblížil “len” na 0,5 sekundy.

Za prvou trojkou skončil Carlos Sainz, ktorý dostal rovnako ako Romain Grosjean novú pohonnú jednotku. Tá má pomôcť odstrániť problémy s prehrievaním auta, s ktorým mal Španiel problémy už pred týždňom.

Piata priečka patrila navrátilcovi Sergiovi Pérezovi. Nasleduje Charles Leclerc, ktorý bol opäť o pol sekundy rýchlejší ako jeho kolega, potom Pierre Gasly, Lance Stroll a Alex Albon. Desiate miesto získal Daniel Ricciardo.

V treťom tréningu robila jazdcom veľké problémy aj premávka a podpísala sa pod pokusmi viacerých pilotov. Keďže prípravné kolá musia byť veľmi pomalé, aby sa gumy stihli ochladiť, v treťom sektore vzniká poriadna tlačenica. Každý si chce nechať dostatočný odstup od jazdca vpredu, no keď na takýto vláčik narazí pilot v ostrom kole, príde o dôležitý čas. V kvalifikácii môžeme očakávať podobné problémy.

Sobotňajší kvalifikačný rozstrel sa začne o 15:00.

https://pbs.twimg.com/media/EfdRxMuWkAM4H5X?format=jpg&name=medium

Súvisiace články