logo F1online.skF1online.sk

Leclerc: Pokúsim sa získať druhé miesto v šampionáte

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková28. 10. 2022

Nádeje Charlesa Leclerca na zisk premiérového titulu oficiálne pohasli po Veľkej cene Japonska, keď sa jeho rival Max Verstappen stal dvojnásobným šampiónom. Stále je však o čo bojovať, nakoľko Ferrari si chce nepochybne udržať druhé miesto v Pohári konštruktérov a samotný Monačan sa môže stať vicemajstrom sveta. K tomu bude potrebovať vydarený mexický víkend.

Leclerc sa aktuálne nachádza na druhom mieste v jazdeckom šampionáte, avšak má len o dva body viac než Sergio Pérez z Red Bullu. Zvyšné troje preteky teda sľubujú poriadne ostrú bitku.

Mexičan sa určite bude snažiť na domácej veľkej cene predviesť v čo najlepšom svetle, pilot Ferrari to teda s návratom na najvyšší stupienok nebude mať jednoduché. Okrem toho sa momentálne Scuderia trápi s degradáciou pneumatík a na Red Bull v pretekovom tempe stráca.

Zaujímavosťou je, že práve v Mexiku Leclerc zaknihuje svoje 100. preteky v kráľovnej motoršportu. A to je motivácia navyše. „Tento víkend bude pre mňa osobitý. Dúfam, že toto číslo oslávime špeciálnymi pretekmi.“

„Chceme získať titul. To už nie je možné, a preto budeme počas posledných troch pretekov pracovať na tom, aby sme sa zlepšili a bojovali oň v roku 2023. Samozrejme, druhé miesto je lepšie ako tretie, takže sa ho pokúsim získať,“ dušuje sa pilot stajne z Maranella.

Pri tejto príležitosti si 25-ročný pilot zaspomínal aj na svoje začiatky. „Zdá sa, akoby to bolo včera, keď som prišiel do F1 a na preteky v Austrálii za tím Alfa Romeo. Bol to splnený sen. Potom som mal to šťastie, že som podpísal zmluvu s Ferrari, čo bol ďalší splnený sen. Mám veľa snov a jedným z nich je stať sa majstrom sveta F1. Na tomto cieli pracujem.“

A ako vidí šance Ferrari na okruhu v Mexico City? „Zatiaľ ťažko povedať. Red Bull bude v nedeľu tým tímom, ktorý treba poraziť. Zdá sa, že zo soboty na nedeľu vždy nájdu niečo, čo sme my ešte celkom nenašli. Ale dostávame sa k tomu. Neviem, či táto trať bude pre nás lepšia alebo horšia. V každom prípade však verím, že v nedeľu to bude tesné.“

„Veľa pracujeme na stratégii. Mám pocit, že robíme krok správnym smerom. Ale samozrejme, stále vidíme v nedeľu veľký výkonnostný rozdiel medzi nami a Red Bullom. Musíme to vyriešiť a zlepšiť sa. V sobotu máme šancu, ale v nedeľu má Red Bull vždy navrch,“ priznal Leclerc.

Súvisiace články

Diskusia