logo F1online.sk

Hamilton najrýchlejší v druhom tréningu, čas z rána ale neprekonal

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala14. 8. 2020

Ani druhý tréning pred VC Španielska nepriniesol žiadne prekvapenie. Opäť bol najrýchlejší Mercedes. Lewis Hamilton zajazdil svoje najlepšie kolo za 1:16,883 a druhý Valtteri Bottas za 1:17,170. Tretia priečka patrila aj tentoraz Maxovi Verstappenovi.

Poznamenajme však, že ani jeden z Mercedesov sa v porovnaní s prvým tréningom nedokázal zlepšiť. Hamilton stratil len pár stotín, Valtteri Bottas sa však zhoršil o štyri desatiny sekundy.

Za zhoršenie časov zrejme môžu vyššie teploty, keďže sa trať od obeda poriadne vyhriala. Poznamenajme tiež, že Mercedes stále nehlásil žiadne vážne problémy s tvorbou pľuzgierov, čo naznačuje, že tento víkend budú Hamilton s Bottasom spokojnejší.

Keď prišlo na pretekové simulácie, väčšine tímov robila najväčšiu radosť stredne tvrdá zmes. Medzi jazdcami pôjde pravdepodobne o najobľúbenejšiu voľbu do nedeľňajších pretekov.

Štvrté miesto pripadlo Danielovi Ricciardovi, ktorý zaostal za Verstappenom len o jeden a pol desatiny. Piate miesto obsadil Romain Grosjean, šiesty je Charles Leclerc. Carlos Sainz sa po piatkovom odstraňovaní silverstonských problémov s prehrievaním monopostu dostal na siedmu priečku. V prvej desiatke sú ešte Sergio Pérez, Esteban Ocon a Pierre Gasly.

Aj druhý tréning prebiehal veľmi pokojne. Dnes sme nevideli žiadnu nehodu a aj výjazdov mimo trať bolo prekvapivo málo. Tímy tento okruh poznajú oveľa lepšie ako ostatné, čo znamená, že už pred začiatkom tréningov mali pomerne dobrú predstavu ohľadom toho, ako nastaviť monoposty, čo jazdcom len pomohlo.

https://pbs.twimg.com/media/EfY2P_6XYAIrysi?format=jpg&name=medium

Súvisiace články