logo F1online.sk

Leclerc so sebou nie je spokojný: Carlos odviedol skvelú prácu

Charles Leclerc
© Twitter/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík23. 10. 2022

Charles Leclerc vstupoval do kvalifikácie na VC USA s vedomím, že desiatu pole position v sezóne nepridá. Ferrari totiž siahlo po výmene spaľovacieho motora a turba, čo monackého pretekára zosunie na štarte o desať miest. Aj bez toho by sa však dnes tešil „iba“ z druhého miesta. Nestačil totiž na tímového kolegu Carlosa Sainza.

Charles nebol po kvalifikácii so svojím záverečným pokusom vôbec spokojný. Celý deň sa trápil v jedenástej zákrute (nachádza sa pred najdlhšou rovinkou na okruhu) a po oznámení celkového výsledku označil do vysielačky svoj prejazd poslednou zákrutou ako „na hovno“. Po štarte z dvanásteho miesta ho tak v nedeľu nečaká nič jednoduché.

„Súhlasím, že máme pred sebou dosť práce,“ povedal Leclerc na margo ďalšej penalizácie. „Je to tak, ako to je. Vedeli sme to už pred víkendom, aj keď som to nepovedal na kameru, ale očakávalo sa to.“

„Pokiaľ ide o samotnú kvalifikáciu, tak na trati to bolo naozaj veľmi, veľmi zložité. Fúkal dosť silný vietor a bolo to len o tom, poskladať všetko v priebehu jedného kola. Mne sa to nepodarilo, kým Carlos odviedol skvelú prácu. Stále je to kvalifikačné double pre Ferrari, čo je dobré, aj keď, žiaľ, ja budem štartovať viac vzadu,“ dodal Leclerc.

V nedeľu nám budú do diania opäť prehovárať podmienky. Malo by byť ešte teplejšie a tým pádom sa zvýši aj degradácia pneumatík, ktorá tu bola beztak veľmi vysoká. Okrem toho, vo vzduchu naďalej visí hrozba, že Ferrari bude proti Red Bullu v pretekovom tempe bezradné.

„Dúfam, že sa dokážem dotiahnuť na pódium. To asi bude pred pretekmi cieľ. Bude to zložité, no dúfam, že sa môžeme pekne posunúť v prvých kolách a potom využiť tempo nášho monopostu na návrat dopredu,“ povedal Leclerc.