logo F1online.sk

Prvý tréning opäť pod taktovkou Mercedesu, Vettel sa vracia do hry?

Valtteri Bottas
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala14. 8. 2020

Ďalšie tréningové víťazstvo si na okruhu v Barcelone pripísali Mercedesy. Z pohľadu tréningov tu kraľujú už od roku 2016 a nezdá sa, že by sa to malo tento víkend nejako zmeniť. V prvom tréningu totižto porazili tretieho Maxa Verstappena o takmer celú sekundu.

Z Mercedesov skončil vyššie Valtteri Bottas s časom 1:16,785. Lewis Hamilton svojmu kolegovi zdatne sekundoval, keď stratil len štyri stotinky sekundy.

Zdá sa, že Mercedesu v prvom tréningu vysoké teploty veľmi neuškodili. Lewisa Hamiltona sme počuli len v jednom prípade konštatovať, že ľavá predná pneumatika začína mať toho dosť. Šlo o softy, ktoré sú aj najnáchylnejšie na prehrievanie. Popoludní by mali byť teploty trate o čosi vyššie, takže potvrdenie toho, či Mercedes tento víkend bude bojovať s gumami, alebo si vydýchne, by sme mohli dostať už po 15:00.

Max Verstappen síce zajazdil tretí najlepší čas, ale s balansom auta nebol taký spokojný ako hlásil jeho kolega Alex Albon. Podľa Holanďana je ešte čo zlepšovať predovšetkým v treťom sektore.

Na štvrtej a piatej priečke skončili Ferrari v poradí Charles Leclerc a Sebastian Vettel. Nemec sa konečne rýchlostne vyrovnal Leclercovi, aj keď len v tréningu. Z palubných záberov sa však dalo vyčítať, že sa Vettel cíti sebavedomejšie po výmene šasi, na ktorom bola aj istá chyba spôsobená tvrdým prejazdom cez obrubník. Ferrari skonštatovalo, že z pohľadu výkonu by výmena šasi nemala znamenať veľký rozdiel, no možno Vettelovi pomohol práve psychologický aspekt spojený s takýmto dôležitým krokom.

V prvom tréningu na to šliapli aj Haasy na šiestej a deviatej priečke. Rozdelili ich Sergio Pérez a Alex Albon, ktorý mal mať počas tréningu problém. Inžinier mu preto prikázal, aby sa pomaly dostavil do boxov. Po chvíli sa však opäť vrátil na trať; podľa Red Bullu šlo len o výpadok signálu.

https://pbs.twimg.com/media/EfX_9eiXYAABYHc?format=jpg&name=medium

Súvisiace články