logo F1online.sk

Wolff neverí, že austinský balík noviniek vystrelí Mercedes dopredu

George Russell
© Jiří Křenek/Mercedes
Tomáš Masár
Tomáš Masár19. 10. 2022

Šéf Mercedesu Toto Wolff tvrdí, že finálny balík vylepšení, ktorý Mercedes prinesie do USA, nebude taký významný, aby sa nemecká stajňa odrazu dotiahla na súperov z Red Bullu a Ferrari. Verí však, že ho na tejto stíhacej jazde posunie vpred.

Je jasné, že Mercedes po tom, čo získal osem pohárov konštruktérov po sebe, už deviaty v rade nepridá. Monopost W13 sa od začiatku sezóny správal problematicky. V Mercedese sa pôvodne trápili najmä s poskakovaním a keď sa už tento problém konečne podarilo vyriešiť, tím objavil konštrukčnú chybu, zrejme súvisiacu s podlahou, ktorú už v priebehu ročníka nebolo možné opraviť.

Pokiaľ sa balík vylepšení Mercedesu naplno neprejaví v USA, na okruhu, ktorý by mal spomedzi zostávajúcich nemeckému gigantovi najviac vyhovovať, je veľmi pravdepodobné, že zostane v tomto roku bez víťazstva – prvýkrát od roku 2011.

Navyše by sa tým skončila aj šnúra Lewisa Hamiltona, ktorý počas každej jednej sezóny, ktorú strávil v F1, dokázal zaknihovať aspoň jedno víťazstvo. Mercedes ale stále má o čo bojovať. Hamilton je v celkovom poradí na šiestom mieste, kde to na posun ani prepad už nevyzerá, ale George Russell ešte môže pomýšľať na celkové umiestnenie v top trojke. Mercedes by ale musel výrazne zabrať, a to už v Austine.

Toto Wolff však zostáva skeptický, pokiaľ ide o dopad balíka vylepšení. „Náš osud drasticky nezmení, ale dúfame, že nás posunie o krok vpred a priblíži k popredným hráčom. Sezónu chceme uzavrieť v dobrej forme a výsledky z posledných dvoch pretekov nás napĺňajú odhodlaním.“

„Potrebujeme využiť obmedzený čas, ktorý máme na trati k dispozícii, na to, aby sme v tejto sezóne urobili kroky vpred a aby sme sa čo najlepšie pripravili na vývojové preteky pre rok 2023. Tieto dva ciele sú jeden a ten istý,” poznamenal šéf Mercedesu.

Na preteky v Austine sa v každom prípade teší. “Preteková dvojička v Singapure a Japonsku bola pre celý tím frustrujúca, pretože sme sa nedokázali dostať do čistého vzduchu, ktorý by sme potrebovali, aby sme z auta vyžmýkali maximum.”

“Okruh Amerík je náročná trať, ktorá často produkuje skvelé preteky, takže sme nadšení, že sa na ňu tento rok vrátime. Dúfajme, že vytvoríme skvelú šou pre fanúšikov,“ dodal Wolff na záver.

Súvisiace články