logo F1online.sk

Leclerca mrzí tesná strata, ale takú dobrú výkonnosť vraj v tíme nečakali

Charles Leclerc
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 10. 2022

Charles Leclerc mal našliapnuté za ďalšou pole position. Jeho Ferrari bolo v kvalifikácii opäť veľmi silné, čo potvrdil aj Carlos Sainz tretím miestom, ale tentokrát to najtesnejším rozdielom nestačilo. Monacký pretekár zaostal za Maxom Verstappenom o mikroskopickú jednu stotinku sekundy.

Asi 75 centimetrov, to bol sobotný rozostup medzi prvým Maxom Verstappenom a druhým Charlesom Leclercom. Pilot Ferrari bol blízko k okrúhlej desiatej pole position v tejto sezóne a devätnástej v kariére.

Strata to bola malá, no ako po kvalifikácii povedal sám Charles, v tíme takú tesnú bitku ani nepredpokladali. „Samozrejme, že som z takej malej straty na pole position sklamaný, ale na druhej strane sme na tejto trati asi ani neočakávali, že budeme tak blízko,“ povedal po kvalifikácii Charles Leclerc.

„Keď sa obzriem za mojím kolom, tak podľa mňa bolo dobré, teda až na poslednú šikanu, kde sa zadné pneumatiky rozhodli odísť. V posledných dvoch zákrutách som sa trápil so zadnými gumami a stratil tam pomerne dosť času. Celkovo by som však povedal, že výkonnosť bola o niečo pozitívnejšia, než akú sme vôbec očakávali,“ dodal Leclerc.

Už sme to v tejto sezóne zažili veľakrát. Obe Ferrari štartujúce vpredu a druhý Red Bull Sergia Péreza sa trápi s pomerne veľkou stratou. Leclerc i Sainz sa zdajú byť v ideálnej „palebnej pozícii“, ale ich Ferrari sa v tomto roku skrátka neosvedčilo v pretekovom tempe.

„Red Bull za normálnych okolností urobí medzi sobotou a nedeľou krok vpred. Uvidíme, ako to bude vyzerať v nedeľu. Očakávam veľmi nepredvídateľné preteky v premenlivých podmienkach. Malo by to byť vzrušujúce,“ povedal Leclerc.

Súvisiace články