logo F1online.sk

Latifi bol s autom veľmi spokojný: Mal som viac sebadôvery

Nicholas Latifi
© Twitter/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 8. 2020

Zlepšenie v kvalifikácii zatienilo slabé pretekové tempo. Aspoň tak sa dá zhodnotiť prvých päť víkendov novej sezóny v podaní tímu Williams. Kým do Q2 sa v tomto roku podarilo dostať aj Nicholasovi Latifimu, tak v pretekoch zatiaľ stajňa z Grove na Haas či Alfu Romeo stráca.

„V týchto pretekoch to bolo celé o prispôsobovaní stratégie. Správanie pneumatík bolo trochu nepredvídateľné,“ povedal po druhom britskom víkende Nicholas Latifi. „Ak však mám byť úprimný, z auta som mal úžasný pocit. Ten pocit bol určite najlepší z ostatných štyroch pretekov. Mal som viac sebadôvery, než kedykoľvek predtým a mohol som na to tlačiť.“

Napriek všetkým týmto pozitívam i lepšiemu kvalifikačnému tempu však ani on, ani George Russell nezapísali žiadny pozoruhodný výsledok. V nedeľu sa ich FW43 opäť trápili a cieľ preťali na posledných dvoch miestach.

„Ku koncu sa objavil problém s ľavou zadnou pneumatikou, kvôli čomu sme museli zastaviť po tretíkrát. V skorších fázach pretekov som však mal naozaj pocit, že môžeme aspoň zopár áut predbehnúť. Určite si myslím, že dnes z toho mohol byť lepší výsledok. Ale aspoň sa máme z čoho poučiť,“ hovorí Latifi.

Nebyť poslednej zastávky, Kanaďan by takmer určite finišoval pred Russellom, ktorý však mal rovnakú stratégiu. Nicholas počas pretekov tiež zviedol tvrdý súboj s Kevinom Magnussenom, za ktorý bol Dán napokon penalizovaný.

„Na trať sa potreboval nejakým spôsobom vrátiť. Musel sa brániť, keďže bol v zákrute príliš široký a vyšiel mimo trať. Ak by tam bola tráva alebo múr, získal by som pozíciu vo svoj prospech,“ komentoval súboj i následnú Magnussenovu penalizáciu Latifi.