logo F1online.sk

Seidl je presvedčený o tom, že Ricciardo sa môže vrátiť do svojej niekdajšej formy

Daniel Ricciardo
© Motorsport Images/McLaren Media Centre
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík26. 9. 2022

Daniel Ricciardo po tejto sezóne predčasne ukončí svoje pôsobenie v tíme McLaren. Po dvoch rokoch neuspokojivých výkonov je to pre osemnásobného víťaza veľkej ceny veľké sklamanie. Danielove súčasné výsledky sú iba tieňom toho, čoho sme boli svedkami v čase jeho pôsobenia v tíme Red Bull. Podľa šéfa britského celku Andreasa Seidla však ešte takého Ricciarda môžeme vidieť.

Niet pochýb o tom, že ak Daniela na rok 2023 niekto angažuje, podstúpi nemalé riziko. Austrálskeho pretekára v súčasnosti priam obklopujú pochybnosti, nielen o jeho budúcnosti, ale aj o jeho rýchlosti. Tie celkom iste nepomôžu rozptýliť ani slová jeho šéfa.

„Som absolútne presvedčený o tom, že sa s iným tímom môže vrátiť do svojej starej formy, pretože som už sám bol v minulosti svedkom niečoho podobného,“ prehlásil Andreas Seidl. „Zažil som si to s inými jazdcami a videli sme to aj v ďalších prípadoch v minulosti.“

Danielove víťazstvo na Monze v minulom roku je v podstate jediným svetlým momentom počas celého jeho pôsobenia vo Wokingu. V drvivej väčšine prípadov výrazne zaostával za svojím tímovým kolegom Landom Norrisom a aj v tejto sezóne získal iba necelú štvrtinu počtu bodov svojho mladšieho tímového kolegu.

„Na konci dňa musíme uznať, že napriek úsiliu, odhodlaniu a snahe z oboch strán, nám to spolu jednoducho nevyjde. Je to spoločná zodpovednosť naša i Danielova. Ako som už povedal, aj ja v tomto smere preberám svoj diel zodpovednosti,“ prehlásil Seidl.

„To však nič nezmení na rešpekte, ktorý mám a my všetci máme voči Danielovi ako človeku aj pretekárovi. Niekedy však skrátka musíte akceptovať, že to nevyjde. Bohužiaľ, to sa stalo aj medzi nami a Danielom. Dúfam, že pri jeho ďalšej kapitole, ktorú práve začína, mu to bude opäť klapať a fungovať,“ povedal šéf McLarenu.

„Formula 1 je zložitá. Je toho veľa, čo musíte splniť, aby ste dosiahli výkon na trati, platí to o jazdcovi, o tíme aj o aute. Ak nie ste s autom celkom zladení – a Daniel niekoľkokrát vyhlásil, že v našom aute sa necíti úplne komfortne a nikdy z neho nedokázal vyťažiť maximálny potenciál prirodzenou cestou – potom to, bohužiaľ, končí tak, ako v našom prípade,“ dodal Seidl.