logo F1online.skF1online.sk

Autosport: Mick Schumacher a Ferrari sa po tejto sezóne rozídu, skončí aj v Haase

Mick Schumacher
© LAT Images/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík30. 8. 2022

Koniec rozprávky? Spojenie Micka Schumachera a Ferrari vyzeralo byť samozrejmosťou. Nemecký mladík sa po rokovaniach s Ferrari a Mercedesom napokon pripojil k tímu, s ktorým jeho otec získal najväčšie úspechy. Mick podpísal zmluvu s jazdeckou akadémiou Ferrari a s jej pomocou si vybojoval cestu až do Formuly 1. Jeho zmluva s talianskym tímom sa však po tejto sezóne skončí a podľa informácií portálu Autosport nebude predĺžená.

Bola to krásna predstava, meno Schumacher opäť vo Ferrari. Syn sedemnásobného majstra sveta istý čas po mieste v kokpite Scuderie skutočne poškuľoval a taliansky tím bezpochyby zohral v jeho kariére mimoriadne dôležitú úlohu. Nie nadarmo sa však hovorí, že všetko sa raz skončí.

„Schumacherov pôvodný kontrakt s Ferrari Driver Academy sa po tejto sezóne skončí, čo znamená, že nemecký pretekár sa stane voľným agentom v čase, keď si hľadá miesto vo Formule 1 pre rok 2023,“ napísal reportér Adam Cooper z magazínu Autosport.

Keďže sa nejedná o žiadne predčasné ukončenie spolupráce, jeden zo zdrojov opísal koniec Schumachera vo Ferrari ako „prirodzený“. Neuviedol však už, či sa strany (alebo aspoň jedna zo strán) pokúsila spoluprácu predĺžiť.

„Hoci to Haas ešte nepotvrdil, v padoku je všeobecne známe, že Schumacher nezostane s americkým tímom vo svojej tretej sezóne vo Formule 1, pričom Antonio Giovinazzi je v súčasnosti favoritom na získanie miesta po boku Kevina Magnussena,“ uviedol Autosport.

Cooper tiež uviedol, že Mickovi zostávajú prakticky štyri možnosti, Alpine, AlphaTauri, Williams alebo úplný odchod z Formuly 1. Prvý menovaný už prišiel o Fernanda Alonsa, napriek pokračujúcemu sporu pred Ratifikačným výborom FIA vraj nemá záujem ani o Oscara Piastriho, ale preferovanou alternatívou francúzskeho tímu má byť Pierre Gasly. To všetko napriek tomu, že pilot Alpinu Esteban Ocon má veľmi zlé vzťahy s Gaslym a naopak veľmi dobré so Schumacherom.

„Bol tiež spájaný s miestom v AlphaTauri, hoci v súčasnosti sa Colton Herta ukazuje ako pravdepodobnejší kandidát v prípade, že sa v tomto tíme uvoľní miesto,“ pripomenul Cooper špekulácie, ktoré cez víkend vyšli z jeho pera a spájali Gaslyho s Alpinom a Hertu s AlphaTauri (písali sme o tom tu). Netreba však zabudnúť na možnosť, že Mick vyjde z tohtoročnej „silly season“ ako porazený a miesto si jednoducho nenájde. Po odchode Sebastiana Vettela a Micka Schumachera by tak Nemecko prišlo o svojho zástupcu na štartovom rošte Formuly 1. Poslednou iskierkou nádeje by zostal Nico Hülkenberg, o ktorom podľa niektorých zdrojov pár tímov uvažuje, nie je však ich preferovanou možnosťou.

Súvisiace články

Diskusia