logo F1online.skF1online.sk

Albon vysvetľuje rozdiel medzi Red Bullom a Williamsom: Čo to znamená dobrý víkend?

Alex Albon a Jost Capito
© Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 8. 2022

Red Bull a Williams sa nachádzajú na celkom opačných koncoch štartového poľa. Kým jeden sa vlani tešil z titulu, druhý v tomto roku okupuje posledné miesto Pohára konštruktérov, a to s nemalou stratou. Takúto zmenu podstúpil v poslednom roku Alex Albon, ktorý sa vrátil do „sedla“ ako pilot najslabšieho tímu na rošte.

Rozdielov medzi týmito dvoma celkami, ktoré by britsko-thajský pretekár dokázal vymenovať, by bolo určite neúrekom. Keď ho však reportéri portálu Motorsport.com oslovili, aby uviedol ten najväčší, Albon odpovedal: „Keď máte tím, ktorý chce vyhrať, tak je samozrejmé, že umiestnenie na šiestom alebo siedmom mieste nie je dobré.“

„V súčasnosti možno nie sme tam, kde by sme chceli, ale ak sa nám podarí perfektná exekúcia víkendu a auto je v tom správnom okne, tak môžeme získať body a bojovať v strede poľa,“ hovorí Albon.

„Hlavný rozdiel je teda v hodnote úspechu a čo to znamená dobrý víkend. Niekedy vypadnete už v Q1, ale máte pocit, že vaše kolo bolo naozaj dobré a auto bolo tiež dobré. Cítite, že ako tímu sa vám podarilo všetko maximalizovať. Niečo také musíte brať ako pozitívum, aj keď pri vonkajšom pohľade to tak nevyzerá,“ dodal rodák z Londýna.

Ten sa po ročnej prestávke dokázal vrátiť do Formuly 1, čo zaiste nebolo jednoduché. Jeho doterajšie výkony však ukazujú, že mu pretekárska sedačka patrí právom.

„Myslím si, že to išlo naozaj dobre. Samozrejme, stráviť rok mimo a nedostať sa do auta, znamenalo nutnosť nájsť trochu pôdy pod nohami, zvlášť v priebehu testov a úvodných podujatí. Musím však povedať, že som sa cítil rovnako pripravený, ako všetci okolo mňa, pretože so zmenou pravidiel a novými autami sa to trochu vyrovnalo. Tieto monoposty sú veľmi odlišné a naozaj ich nedokážete porovnať s tými minuloročnými,“ vysvetľuje Albon.

„Mám však pocit, že sme sa niekedy dostali na body, hoci sme tam nemali čo robiť. To sú preteky, ktoré znamenajú naozaj veľa,“ dodal Alex.

Súvisiace články

Diskusia