logo F1online.sk

Máme auto na to, aby sme bojovali o víťazstvo, hlási Leclerc

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala22. 7. 2022

Charlesovi Leclercovi by teraz ďalšie víťazstvo padlo vhod. Po triumfe v Rakúsku sa mu podarilo skresať Verstappenov náskok na 38 bodov a vo Francúzsku reálne môže pomýšľať na to, že z manka ukrojí ešte ďalšie body. Po piatku totiž zavetril vôňu víťazného šampanského.

Ferrari bude mať v nedeľu len jedno želiezko v ohni, keďže Carlos Sainz mení motorové komponenty. Pozitívom však je, že Charles Leclerc by mohol štartovať z pole position. Nielen, že v piatok bol o 0,449 sekundy rýchlejší ako Max Verstappen, ale dokonca odjazdil svoje najlepšie kolo až v druhom stinte na tých istých mäkkých pneumatikách.

“Mali sme dobrý piatok,” usmieval sa Charles Leclerc po tréningoch, no upozorňoval: “Ešte musíme trochu popracovať na monoposte.” Monačan má totiž pocit, že náskok Ferrari na Maxa Verstappena nemusí odrážať realitu.

“Veľmi ťažko sa vytvára nejaký ucelený obraz, pretože mám pocit, že Red Bull v piatok robí niečo iné ako my,” okomentoval Verstappenove časy. “Avšak, ak sa mám koncentrovať len na nás, tak môžem povedať, že máme dobrý pocit. Musíme to len dať dokopy, auto určite má rýchlosť.”

Charles Leclerc medzi rečou spomenul, že inžinieri nebudú musieť byť až tak dlho hore, pretože na aute stačí spraviť “drobné zmeny”. Dobrý výsledok je teda na obzore. Zostáva už len dúfať, že to ustojí aj technika, s ktorou má Ferrari v tejto sezóne nemalé problémy.

Valtteri Bottas v piatok vyhlásil, že podľa neho vysoké teploty nebudú mať na spoľahlivosť pohonnej jednotky žiaden vplyv. V Alfe Romeo totiž doposiaľ “nemajú žiaden dôkaz, že by teplo malo vzbudzovať obavy”.

Ani Charles Leclerc sa ničoho nebojí. “Cítil som sa dobre, mne bolo teplo a určite aj monopostu bolo teplo. Samozrejme, tento víkend musíme byť po stránke spoľahlivosti bezchybní. Ťažké preteky čakajú nás jazdcov, ale aj monoposty. Som však presvedčený, že to bude v poriadku.”

Poslednou témou v rozhovore s Monačanom bolo pretekové tempo. Tu sa zdalo, že Red Bull bude na tom o čosi lepšie, no vo Ferrari sa zatiaľ neboja. “Max dnes vyzeral byť obzvlášť rýchly pri dlhých jazdách, takže neviem, koľko natankovali paliva. Nad týmto máme istý otáznik. Uvidíme zajtra, naše auto má rýchlosť, musíme sa len koncentrovať sami na seba. Ak sa nám podarí dať dokopy perfektný víkend, budeme bojovať o víťazstvo.”