logo F1online.sk

Magnussen: Albon to zle odhadol, mohol jednu zákrutu počkať

Kolízia Alexa Albona a Kevina Magnussena
© Haas
Milan Kubala
Milan Kubala3. 8. 2020

Púť Kevina Magnussena v Silverstone sa skončila po necelom jednom kole. Kolidoval totiž s Alexom Albonom. Kým pilot Red Bullu prekvapivo mohol pokračovať, Magnussenovi nezostalo iné, len vystúpiť zo zničeného auta a zamieriť pod sprchy. Za incident je podľa neho zodpovedný Albon, ktorý to vraj nevypočítal veľmi dobre.

K incidentu došlo v závere prvého kola v zákrute Club. Albon nechcel zbytočne stratiť ani sekundu, no podľa Kevina Magnussena sa úplne zbytočne uponáhľal. “Keď som ho zazrel, pre mňa už bolo príliš neskoro, aby som mu tam mohol nechať nejaké miesto.”

Haas

“Myslím si, že by to preňho bolo veľmi ľahké, keby počkal. Mal rýchlejšie auto, aj tak by ma poľahky predbehol. Nemyslím si, že by sa nejako trápil, keby tam tak veľmi nezariskoval. Dokonca by sa mu to podarilo azda už v nasledujúcej zákrute,” zamýšľal sa pilot amerického tímu. “Z jeho strany v tom jednoznačne nebol žiaden úmysel, myslím si, že to len zle odhadol.”

S Magnussenom súhlasili aj komisári, ktorí Alexovi Albonovi udelili trest v podobe straty piatich sekúnd. Ten si odpykal pri svojej poslednej zastávke v boxoch. Po pretekoch sa na rozhodnutie komisárov nesťažoval, ale skonštatoval, že podľa neho mali na nehode obaja rovnaký podiel viny.

“Kevin vyšiel z trate a keď sa vrátil, najskôr sa ukázala medzera,” povedal Alex Albon, ktorému ale opakované zábery nedávajú za pravdu v tom, že Magnussen opustil trať. “Uvedomil som si, že ma nevidí, pretože sa tá medzera začala rýchlo zmenšovať. Pokúsil som sa z toho vycúvať, no blížil som sa tak rýchlo, že to už bolo priveľa.”

“Utrpel som poškodenie, čo bola škoda. V pretekoch sme nemali takú zlú rýchlosť a tento víkend sme toho museli spraviť dosť veľa. Skončiť na ôsmom mieste nie je to, čo by som chcel, ale bolo to o minimalizovaní napáchaných škôd,” dodal Albon.

Svojho jazdca po pretekoch podržal Christian Horner, ktorý videl súboj Albona s Magnussenom ako pretekársky incident. “Ak sa na to pozriete od začiatku, Kevin spravil chybu. Bol široký, Alex tam strčil svoj nos a potom akoby z toho trochu vycúval. To sa niekedy stane. Trest ma veľmi neprekvapil, ale mohlo to dopadnúť hocijako.”

Súvisiace články