logo F1online.skF1online.sk

Leclerc: Ferrari je extrémne jednotné. Za večeru v Monaku platil Mattia

Charles Leclerc
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 7. 2022

Intenzívnych pár dní pre Ferrari. Taliansky celok je nepochybne rád, že sa v Rakúsku vraciame do boja, pretože takto sa o ich faux pas zo Silverstone bude hovoriť len niekoľko dní. Bolo to však poriadne intenzívne. Najväčšiu bombu spustil v talianskych médiách Alberto Antonini, teda muž, ktorý pre Ferrari kedysi pracoval. Ten prehlásil, že časť personálu Scuderie sa odmietala zúčastniť na pódiovej ceremónii a spoločnom fotení po víťazstve Carlosa Sainza.

„Bolo mi povedané – a je to zdroj, ktorému verím –, že sa bezprostredne po pretekoch odohral v boxoch Ferrari nepríjemný incident. Časť personálu sa – aspoň spočiatku – odmietla zúčastniť pódiovej ceremónie a tradičného fotenia,“ prehlásil Antonini a na talianskej verejnosti spôsobil značnú senzáciu.

Že je všetko v absolútnom poriadku nenaznačili ani udalosti zo stredy večera, kedy bol Mattia Binotto osobne v Monaku a povečeral s Charlesom Leclercom, ktorého jeho vlastný tím v tejto sezóne už neraz dokonalo „zarezal“. Asi ťažko by niekto mohol byť stopercentne presvedčený o tom, že všetko je v dokonalom poriadku, avšak chlapci z Ferrari odvádzajú pred médiami dobrú prácu a interné problémy nechávajú vo vnútri garáže.

„Toto naozaj nie je pravda,“ prehlásil na margo správ talianskych médií o rozkole vo Ferrari Charles Leclerc. „Prial by som si, aby sme sa presne do takýchto vecí nemuseli púšťať, pretože presne takéto otázky dostávam na každom rohu. Prial by som si, aby som nemusel bojovať a presviedčať ľudí, že to tak nie je.“

„Všetci sme extrémne jednotní. Bolo po posledných pretekoch vo vnútri tímu cítiť sklamanie, pretože sme skončili na prvom a štvrtom mieste? Áno, bolo. Boli sme všetci veľmi, veľmi šťastní, že Carlos vyhral svoje prvé preteky? Áno, boli sme úprimne šťastní,“ prehlásil Monačan.

„Avšak samozrejme, keď ste počas výjazdu safety caru na prvom a druhom mieste, no preteky skončíte na prvom a štvrtom, tak sa dostaví aj nejaké to sklamanie. Určite však vo vnútri tímu nenastal žiadny rozkol,“ dodal.

A aká bola večera s Mattiom Binottom? Podľa Leclerca za týmto stretnutím netreba hľadať nič zvláštne, pretože sa takto stretávajú pravidelne, ale čo viac, Charles tiež priznal, že tento týždeň nezamieril za svojim tímom do Maranella. Ak teda neprišiel Mohamed k hore, musela prísť hora (Binotto) k Mohamedovi (Leclercovi)?

„Po Silverstone bol na mňa najprv dosť nahnevaný, pretože videl, že som sklamaný, čo samozrejme chápal a chcel sa len uistiť, že som OK. Uvedomil som si, dobre, vzhľadom na situáciu som odviedol úžasnú prácu,“ hovorí Leclerc.

„Pokiaľ ide o to stretnutie v Monaku, tak je to niečo, čo robíme celkom zvyčajne. Keďže pre mňa bolo posledných päť pretekov dosť ťažkých, chcel som zostať doma a od všetkého vypnúť, aby som mal baterky dobité na sto percent tento víkend. Prišiel teda za mnou do Monaka a porozprávali sme sa o posledných piatich pretekoch. Chcel sa uistiť, že je z mojej strany všetko v poriadku,“ dodal Charles.

Na otázku, kto zaplatil účet odpovedal s úsmevom, že to bol Mattia, ktorý vraj „vždy pozýva“.

Súvisiace články

Diskusia