logo F1online.sk

Huncút Hamilton: Charles je veľmi rozumný. Rozdiel oproti minulému roku

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 7. 2022

Veľká cena Veľkej Británie sa nepochybne zapíše do análov. To, čoho sme v Silverstone boli v posledných dvoch rokoch svedkami, bude istotne patriť k tomu najpamätnejšiemu, k čomu sa budú fanúšikovia vracať aj o niekoľko desaťročí. Tohtoročné preteky ponúkli strhujúce divadlo a záverečný vopred prehratý boj Charlesa Leclerca bol skrátka ozdobou.

Monačan bojoval vopred prehratý boj, ale nevzdal sa. Čo nám spolu s Pérezom a Hamiltonom predviedli, bolo skrátka a jednoducho úchvatné divadlo plné nefalšovaného motoršportu.

Svojho soka po pretekoch pochválil aj celkovo tretí Lewis Hamilton, ktorý si skrátka neodpustil a vyslal nejakú tú „raketku“, keď vytiahol svoj minuloročný incident s Maxom Verstappenom.

„Charles odviedol skvelú prácu, to bola skrátka parádna bitka. On je veľmi rozumný pretekár, očividne veľmi odlišný od toho, čo som tu zažil minulý rok,“ prehlásil Hamilton pre Sky Sports.

„Napríklad v Copse, obaja sme sa do zákruty vošli bez problémov. To bola bitka! Naozaj úžasný víkend,“ dodal Lewis.

Ten v pretekoch skončil na treťom mieste, avšak dlho to vyzeralo, že by mohol bojovať aj o víťazstvo. Jeho tempo bolo porovnateľné s Charlesom Leclercom a lepšie než mal Carlos Sainz. Karty však prerozdelil záverečný safety car. Po reštarte sa Carlos aj s pomocou tímového kolegu odtrhol a Lewis sa neubránil odvážnym manévrom Sergia Péreza.

„Určite som chvíľu cítil, že by z toho mohlo byť víťazstvo. Mnoho vecí však šlo proti nám, napríklad na štarte sme sa dostali na tretie miesto, ale potom spadli na piate. Pri druhom štarte sa predo mňa dostal Lando. Stratil som teda veľa kôl v úsilí ho predbehnúť,“ hovorí Hamilton.

„Strata na Ferrari bola nejakých päť alebo šesť sekúnd. Jazdil som však dobré časy a doťahoval sa. Podarilo sa mi môj stint natiahnuť a hovoril som si, že môžeme bojovať o víťazstvo. Bohužiaľ, strata bola príliš veľká a nevyšla nám ani zastávka v boxoch. Potom po reštarte som sa trápil so zahriatím pneumatík. Dnes to skrátka bolo veľmi ťažké,“ dodal Lewis.

Súvisiace články