logo F1online.sk

Podľa Wolffa je Mercedes pod paľbou: Na každom fronte na nás útočia

Lewis Hamilton
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala1. 8. 2020

Dlhoročná dominancia Mercedesu tento rok len nabrala na sile. Toto Wolff si uvedomuje, že Mercedes si takýmto spôsobom nespraví z veľa ľudí zrovna “kamarátov”. Strieborné šípy vraj musia ustáť útoky z každej strany.

Mercedes je v tejto sezóne takmer stopercentný. Vo všetkých troch veľkých cenách získal pole position a následne ich aj vyhral. Všetko nasvedčuje tomu, že víťaznú sériu vo Veľkej Británii len predĺži, veď najbližšia konkurencia stratila v kvalifikácii rovnú sekundu.

Podľa Tota Wolffa je recept na úspech Mercedesu to, ako sa vedeniu stajne podarilo vyhnať z tovární samoľúbosť. Na druhej strane to ale sťažilo iné veci. “Myslím si, že úspechy športových tímov začnú vyprchať, keď začnú byť samoľúbe, keď začnú všetko brať ako samozrejmosť alebo keď sa tím začne rozpadať,” zamyslel sa v rozhovore pre televíziu C4.

“Momentálne máme veľmi silný tím, všetci sme na jednej lodi. Vyznávame rovnaké hodnoty a máme rovnaké ciele. A chceme zostať pokope. Toto sa do budúcna nedá garantovať,” pokračoval 48-ročný Viedenčan.

Treba si to užiť, kým sa dá, no spolu s tým treba aj niečo pretrpieť. “Tipujem, že s takýmito výkonmi si nenájdeme veľa kamarátov. Útočí sa na nás na každom fronte a všetko je prešetrované. To je ďalší boj, ktorý budeme musieť ustáť. Ale asi by ste radšej prežívali to, ako keby vás ľudia mali ľutovať.”

Mercedes má obrovský náskok, no Toto Wolff aj naďalej odmieta tvrdenia, že by mal Mercedes už niečo “vo vrecku”. Tým poriadne hnevá jednu skupinu fanúšikov, no na druhej strane presne tomu vďačí za šesť majstrovských rokov.

“Keby sme boli tak nastavení, nemyslím si, že by sme vyhrali tie šampionáty, ktoré sme vyhrali,” vysvetlil Wolff. “Neustále sme voči sebe kritickí a pochybujeme o sebe. To nás tlačí vpred.”

Wolff následne prešiel k sobotňajšiemu výkonu Hamiltona s Bottasom: “Dnešná kvalifikácia bola naozaj dobrá. Nemám k nej čo viac povedať. Som veľmi hrdý na prácu, ktorú tento tím odviedol.”

“Ale zajtra sú preteky a ja dúfam, že túto rýchlosť si prenesieme a preteky ukončíme rovnako šťastne ako kvalifikáciu. Jediná temná stránka, ktorú som tento víkend videl, je, že sme neboli takí konkurencieschopní, keď bolo horúco. To bude témou nasledujúceho týždňa. Cez víkend nás vo Veľkej Británii čaká ďalších tridsať stupňov a potom príde Barcelona,” pripomenul šéf Mercedesu.

Súvisiace články