logo F1online.sk

Leclerc: Šampionát je ešte veľmi dlhý a ja sa nikdy nevzdám

Charles Leclerc
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 6. 2022

Charles Leclerc a jeho titulové nádeje utŕžili v poslednom období niekoľko nepekných šrámov. V Španielsku, Monaku a Baku prišiel o hromadu bodov, ktoré bude musieť nejakým spôsobom nahnať späť. Ako však sám hovorí, kým budú jeho šance žiť, tak sa vzdávať nemieni.

Od pohodlného vedenia k veľkej bodovej strate. Red Bullu sa hlavne vďaka chybám a poruchám Ferrari podarilo dokonalo obrátiť vývoj šampionátu. Do Kanady tak cestuje Scuderia i Charles Leclerc s pomerne veľkou stratou.

„Nikdy sa nevzdám,“ prehlásil Leclerc v rozhovore pre la Repubblica. „Taká bola vždy moja mentalita. Chcem vyhrať a tento šampionát ešte bude dlhý. Musíme porozumieť našim problémom. Zažili sme už tri tvrdé údery. Neboli to jednoduché okamihy, ale to moju motiváciu nezmení.“

V posledných troch pretekoch doplatilo Ferrari dvakrát na technické problémy a raz na nesprávne strategické rozhodovanie. Počas týchto troch podujatí tak Charles získal len dvanásť bodov, čo je naozaj veľmi málo.

„Spoľahlivosť ma neznepokojuje, ale treba jej venovať veľkú pozornosť. Zákazníci s ňou mali taktiež problémy, ale tomuto tímu dôverujem a akonáhle bude všetko vyriešené, tak tempo a výkonnosť máme. Verím tomu,“ hovorí Leclerc.

„Možno to bude znieť šialene, ale aj v predchádzajúcich dvoch sezónach, akonáhle som sklopil priezor, tak som neprestal veriť, hoci mojím maximom mohlo byť desiate miesto,“ dodal Monačan. Ten tiež dostal otázku, ako sa mu spalo po sklamaní na domácej trati.

„Spal som dobre, aj keď to bolelo. Úplne som sa resetoval a do Baku dorazil fit. Rovnako to bude aj v Montreale,“ uistil Leclerc.

Niektorí z vás možno už postrehli, že Charles si v priebehu súťažného víkendu robí poznámky. Niečo také nie je medzi jazdcami nijak výnimočné, hoci dnes sa to už obvykle robí s pomocou počítača, kým Leclerc si to naďalej spisuje rukou na papier. Častokrát ho tesne pred kvalifikáciou alebo tréningom vidíme, ako si so zošitom v ruke opakuje svoje poznámky. Až to niekedy vyzerá, akoby sa popri pretekaní venoval aj nejakému štúdiu a snaží sa využiť každú voľnú chvíľu na učenie.

„Zapisujem si všetko, svoje pocity v aute aj veci, ktoré chcem na trati vyskúšať. Dostávam množstvo nápadov, preto si ich spisujem, aby som to nezabudol. Píšem si perom na papier, takže sa k tomu môžem kedykoľvek vrátiť. Zvykol som používať aplikáciu na tablete, ale takto sa to častokrát vymazalo,“ povedal Leclerc.