logo F1online.sk

Je to pre mňa príjemné prekvapenie, hovorí po ďalšej pole position Leclerc

Charles Leclerc
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 6. 2022

Charles Leclerc si vo Ferrari neprešiel len samými krásnymi chvíľami. Napriek tomu, že dlho mu chýbalo konkurencieschopné auto, dokázal s týmto tímom získať už pätnásťkrát pole position, vďaka čomu sa už blíži do najlepšej dvadsiatky historických tabuliek. Aj v Baku monacký pretekár dokonalo predviedol to, v čom je možno najlepší na svete a vybojoval pre seba ďalšie prvé miesto na štarte.

V priebehu celého víkendu to bolo vyrovnané preťahovanie sa o každú desatinku medzi Ferrari a Red Bullom. V absolútnom závere však Leclerc opäť vytiahol eso z rukáva a napokon Sergia Péreza prekonal o takmer tri desatiny, čo je vzhľadom na doterajší priebeh víkendu prekvapivo veľký rozdiel.

„Neviem,“ odpovedal Leclerc s úsmevom na otázku, odkiaľ vytiahol taký čas v závere kvalifikácie. „Je to pre mňa príjemné prekvapenie. Všetko však prebiehalo hladko a dokázal som v tom kole poskladať všetko, čo som poskladať chcel.“

„Samozrejme, že som aj trochu riskoval, ale to asi všetci na konci Q3. Napokon sa to vyplatilo, takže som veľmi, veľmi šťastný,“ dodal Leclerc.

Ako sa však hovorí, body sa budú rozdávať až v nedeľu a kým v kvalifikáciách robí Leclerc priam zázraky, v nedeľu sa to jemu ani jeho tímu akosi nedarí poskladať. Veď na víťazstvo čakajú od Veľkej ceny Austrálie.

„Od Austrálie, hmmm… tak to už je nejaký čas, to potrebujeme zmeniť,“ hovorí s úsmevom monacký pretekár.

„Ako vždy bude dôležité dobré prvé kolo. Na tejto trati to však bude zvlášť zložité, pretože Red Bull je rýchly na rovinkách a tu máme hneď dve dlhé. Budeme preto musieť urobiť všetko, aby sme si udržali to prvé miesto a potom sa sústredili na manažovanie našich pneumatík,“ dodal Leclerc.

Súvisiace články