logo F1online.sk

Degradácia pneumatík i pretekové tempo boli dobré, teší sa Leclerc

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík10. 6. 2022

V Baku sa nám schyľuje k ďalšej tvrdej bitke medzi Ferrari, ktoré je rýchle v zákrutách a Red Bullom, ktorý dominuje na rovinkách. Scuderia dnes ukázala medzi prvým a druhým voľným tréningom solídny pokrok, vďaka ktorému patrilo piatkové popoludnie Charlesovi Leclercovi. Ten mal z formy svojho monopostu radosť.

Dosť pokojný deň monackého pretekára narušila drobná prestrelka medzi ním a jeho inžinierom v druhom voľnom tréningu, keď sa Charles sťažoval na stratu výkonu. Po krátkej odmlke sa k nemu inžinier vrátil so slovami, že všetko je v poriadku a má prepnúť toto a tamto nastavenie na volante.

Leclerc v návale emócií svojmu inžinierovi nie práve vrúcne odvrkol: „Takže tá strata výkonu bola akože normálna?“ Ako sa však ukázalo, motor ani jeho tím za nič nemohli.

„V skutočnosti to nebol problém s pohonnou jednotkou. Bol som to ja, ktorý zabudol niečo prepnúť a kvôli tomu som stratil výkon,“ povedal po piatku s úsmevom Leclerc.

Ten zažil v Monaku naozaj preteky hodné zabudnutia. V Baku však vyzerá jeho auto opäť veľmi konkurencieschopne, z čoho sa Charles nesmierne teší.

„Máme za sebou dobrý piatok a celkovo si myslím, že sa nám medzi prvým a druhým tréningom podarilo dosť zlepšiť. Stále však pred sobotou treba urobiť ďalší krok. Mám pocit, že v druhom tréningu sa nikomu nepodarilo poskladať poriadne kolo a pre nás to platí taktiež,“ hovorí monacký pretekár.

„Stále tak zostáva dosť veľa otáznikov. Pozitívom po dnešku je, že úroveň degradácie bola z našej strany dobrá a pretekové tempo bolo takisto veľmi dobré,“ dodal Charles spokojne.