logo F1online.sk

V Red Bulle pookriali, auto sa správa o čosi lepšie

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala31. 7. 2020

Red Bull v doterajšom priebehu sezóny nemal tak problém s čistou rýchlosťou monopostu ako s jeho správaním. Pri jazde v aute RB16 sa treba mať stále na pozore, pretože jazdca môže kedykoľvek zaskočiť. Obaja piloti červených býkov sa však v Silverstone zhodli v tom, že sa situácia zlepšuje.

Z Milton Keynes dorazili napoludnie nové súčiastky, ktoré Red Bull postupne inštaloval na monopost. Inžinieri sa snažili identifikovať, ktoré diely spôsobujú “anomálie”, o ktorých hovoril v priebehu týždňa Christian Horner. Zdá sa, že misia pokračuje úspešne.

Ako prvý hodnotil kroky Red Bullu Max Verstappen: “Pokračujeme s vývojom a na auto prinášame nové súčiastky. Zdá sa, že fungujú o čosi lepšie. Som s tým a s naším smerovaním spokojný. Samozrejme, že sú tu nejaké veci, v ktorých sa vieme zlepšiť.”

“Budeme pokračovať v práci, ale celkovo dnes auto pôsobilo lepšie a mal som z neho aj lepší pocit. V rámci dlhých jázd sme tiež vyzerali byť na tom celkom slušne, ale ktovie, aké bude počasie po zvyšok víkendu a aký to bude mať dopad,” pokračoval Holanďan. “Celkovo to bol pozitívny deň.”

Vo výsledkovej listine však zlepšenie, o ktorom hovoril Max Verstappen, aspoň v jeho prípade nebadať. V tréningu totižto skončil až štrnásty. “Počas môjho rýchleho kola som bol zablokovaný a potom som pokračoval pretekovými simuláciami. Za druhý tréning teda nemám na konte riadne kolo, ale napokon na tom v piatok ani nezáleží.”

Pochvalne sa na adresu monopostu RB16 vyjadril aj Alex Albon, a to aj napriek tomu, že mal v druhom tréningu nepríjemnú nehodu. V zákrute Stowe stratil kontrolu nad svojím autom a vrazil s ním do bariér.

“Som v poriadku, nebolo to také zlé,” hovoril Albon po lekárskej prehliadke, ktorú musí absolvovať každý pilot po takom silnom náraze. “Zadok mi pomerne rýchlo uletel a mal som problémy to skorigovať. Myslel som si, že som to zachytil, no potom ma to vyhodilo. Musíme sa pozrieť na dáta, aby sme zistili, čo sa tam stalo.”

Následne však už Albon zopakoval slová svojho kolegu: “Myslím si, že sme spravili krok vpred. Očakávali sme, že na tom budeme horšie, ale z auta mám dobrý pocit. Okamžite od prvého kola v prvom tréningu držalo.”

Nádeje na pole position si však nerobí, aj keď v druhom tréningu skončil za víťazom Lancom Strollom len o deväť stotín sekundy. “Som dosť presvedčený o tom, že Mercedes toho veľa skrýva. Zajtra ich budeme sledovať. Z nášho pohľadu je auto ale dobre vybalansované. Myslím si, že mu už lepšie rozumieme.”

Súvisiace články