logo F1online.sk

Ten druhý pokus patril k najlepším vôbec, hovorí usmiaty Leclerc

Charles Leclerc
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 5. 2022

Charles Leclerc má ďalšiu pole position. Je to už jeho štrnásta v kariére a v historických tabuľkách dorovnal aj svojho veľkého soka Maxa Verstappena. Ako sa však vo Formule 1 hovorí neustále, body sa budú rozdávať až v nedeľu. Leclerc a Ferrari tak v pretekoch potrebujú nadviazať na hladký piatok a sobotu v ich podaní.

Monačan bol v uličkách svojho rodiska takmer nedostihnuteľný. Už vo svojom prvom pokuse ukázal, že poraziť ho bude v kvalifikácii nesmierne náročné. Jeho prvé kolo však bolo nič v porovnaní s tým druhým, v ktorom Leclerc získaval k dobru ďalšie desatiny sekundy. Kvôli nehode v sekcii Portier sa však už nikdy nedozvieme, ako dobré toto kolo mohlo byť.

„Je to úžasný pocit. V Q3 som na to začal tlačiť o trochu viac a môj prvý pokus bol veľmi dobrý. Druhé kolo však bolo podľa mňa jedno z najlepších, aké som kedy zajazdil. Bohužiaľ, nemohol som ho dokončiť, ale bolo naozaj veľmi dobré,“ povedal po skončení kvalifikácie spokojne Charles Leclerc.

„Zadná časť monopostu lietala zo strany na stranu. V podstate v každej zákrute som nad ňou takmer stratil kontrolu, ale mal som z toho dosť dobrý pocit,“ dodal Charles.

Štart z prvého miesta má v Monaku skutočne cenu zlata. Na tomto okruhu je predbiehanie takmer nemožné a veľmi ťažké je tiež získať pozíciu undercutom. Leclerc je tak na najlepšej ceste prelomiť prekliatie domácej veľkej ceny a zaknihovať nesmierne cenné víťazstvo v uličkách Monte Carla.

„Až doteraz išlo všetko hladko, takže z toho mám dobrý pocit,“ povedal o svojich vyhliadkach v nedeľných pretekoch Leclerc. „Dúfam, že to bude platiť aj po zajtrajšku. Uvidíme, ako sa to bude vyvíjať. Nepremýšľam o minulosti, ale sústredím sa na budúcnosť a svoju vlastnú prácu. Verme, že nás čakajú hladké preteky.“

Nedeľa by však v Monaku mala byť daždivá, takže to na hladký priebeh zatiaľ nevyzerá. Nič to však nemení na tom, že po štarte z prvého miesta bude Leclerc hlavným favoritom na víťazstvo.

Súvisiace články