logo F1online.skF1online.sk

Leclerc: O tímovej réžii rozhoduje Mattia, ja sa na ňu nespolieham

Charles Leclerc a Mattia Binotto
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala27. 5. 2022

Za nami je sotva štvrtina sezóny a Red Bull už začal využívať tímovú réžiu v prospech Maxa Verstappena, v Španielsku dokonca dvakrát. Ak s ním bude chcieť Charles Leclerc bojovať, zrejme aj on bude potrebovať pomoc od svojho tímového kolegu. Vo Ferrari sa však zatiaľ nič také nečrtá, prezradil Leclerc.

Ferrari sa v tejto sezóne profiluje ako tím, ktorý chce dať obom svojim pilotom šancu získať majstrovský titul. Tímovú réžiu v jeho podaní sme ešte nevideli, hoci treba uznať, že na ňu ani nebol priestor. Carlos Sainz obyčajne na kolegu stráca a na trati sa v rovnocenných pozíciách azda ešte ani nestretli.

“Ja o tomto nerozhodujem, mali by ste sa spýtať Mattiu,” zareagoval Charles Leclerc na otázku, či by sa Ferrari nemalo inšpirovať Red Bullom. “Ja som sa s nikým o ničom nerozprával a ani som nič nepočul.”

“Red Bull jasne ukázal, aké má úmysly, nuž a je len otázkou času, kedy sa Carlos začne cítiť v aute komfortnejšie.” Z tohto pohľadu by voči Sainzovi nebolo fér tak skoro ho žiadať o to, aby sa de facto vzdal svojho majstrovského sna. “A ja sa na to ani nechcem spoliehať.”

Top témou teraz skutočne nie je tímová réžia. Po Monačanovom vypadnutí v Španielsku treba v prvom rade zabezpečiť, že na nasledujúcich podujatiach Ferrari nepríde zbytočne o body pre problémy s technikou.

Ferrari v pomerne strohom vyjadrení z pondelka uviedlo, že objavilo príčinu zlyhania, ktoré totálne odpísalo turbo aj jednotku MGU-H, a že k nemu nedošlo v dôsledku konštrukčného problému, resp. nedostatočnej spoľahlivosti. Bližšie vysvetlenie sme nedostali.

“Myslím, že náš tím už vie, kde to vzniklo, čo mi pridáva na sebavedomí, že sa to už nezopakuje,” pristavil sa pri tejto téme Charles Leclerc. “Či to tak naozaj bude, to neviem. Chceme docieliť, aby sa to už nestalo. Identifikovali sme ten problém, čo predstavuje krok vpred. Plne dôverujem tímu, že odviedol dobrú prácu a už sa to neprihodí.”

Tento víkend nás čaká Monako, v ktorom by si Ferrari mohlo napraviť náladu po španielskom sklamaní. Red Bull sa totiž nebude môcť spoliehať na svoju rýchlosť na rovinkách, nuž a Ferrari bolo doposiaľ v kvalifikáciách veľmi silné. “Neviem, či sme favoriti, ale myslím si, že nás čaká pár prekvapení,” dodal domáci pretekár.

Súvisiace články

Diskusia