logo F1online.sk

Kniha Mechanik vám poodhalí zákulisie F1, teraz vychádza aj v slovenčine

Kniha Marca Priestleyho Mechanik
© MAMAŠ
Milan Kubala
Milan Kubala20. 5. 2022

Spoznajte vzrušujúci svet zákulisia F1 s Marcom „Elvisom“ Priestleym, bývalým mechanikom číslo jeden tímu McLaren, a strojcom úspechov tých najlepších jazdcov.

Marc Priestley (1979) pracoval v rokoch 2000 až 2009 ako mechanik McLarenu Racing, jedného z najúspešnejších tímov Formuly 1. V boxoch pracoval na rôznych pozíciách, až sa vypracoval na post hlavného mechanika. Len málokto toho počas kariéry zažil toľko, čo práve Priestley za jeho roky v McLarene. Pracoval s takými menami ako Mika Häkkinen, Jenson Button, Kimi Räikkönen, zvnútra sledoval internú rivalitu medzi Fernandom Alonsom a Lewisom Hamiltonom, nuž a stál aj pri prvom majstrovskom titule budúceho sedemnásobného šampióna.

Po odchode z McLarenu sa vrhol do sveta médií. Stal sa reportérom BBC Radio 5 Live, komentuje pre Sky Sports F1 a je moderátorom šou The F1 Report. Okrem F1 komentuje aj preteky Formuly E, ktoré sú prvým podujatím pretekárskych áut s čisto elektrickým pohonom. Obrovskú popularitu získal aj vďaka účinkovaniu v televíznom programe Wheeler Dealers, ktorú vysiela Discovery Channel. Svoje skúsenosti z boxov Formuly 1 pretavil aj do úspešnej kariéry motivačného spíkra.

Marcova kniha Mechanik. Vzrušujúci svet zákulisia F1, ktorú v slovenskom jazyku predstaví Vydavateľstvo MAMAŠ, sa na pultoch kníhkupectiev objaví koncom mája. Momentálne je dostupná v predpredaji na Martinus.sk, kde si ju môžete objednať s 15 % zľavou. E-kniha je dostupná ihneď.

Link na knihu tu: https://www.martinus.sk/?uItem=1552163

Marcov knižný počin predstavuje nesmierne zaujímavé a pikantné čítanie o tom, ako to funguje v zákulisí multimiliardového biznisu. Víťazstva, prehry, ale aj kanadské žartíky, či bláznivé párty na luxusnej jachte v Monaku, prepychovom Singapure či s Kimim Raikkönenom na chate v mrazivom Fínsku. Prevedie vás aférou Spygate, spoznáte osobnosť Rossa Brawna, Fernanda Alonsa, zázraky ale aj úskalia technologických objavov a vychytávok. Odhaľuje škandály a tajomstvá, ako aj rivalitu pilotov a tímov.

Kniha sleduje Priestleyho na cestách po okruhoch po celom svete, ale nakukne aj za oponu, keď si títo chlapci – mechanici aj jazdci dokázali poriadne vyhodiť z kopýtka. Svet Formuly 1 je jednoducho vzrušujúci na trati aj mimo nej.

Predslov ku knihe napísal David Coulthard a k slovenskému vydaniu aj Števo Eisele, ktorý o knihe uvádza: „Formula 1 nie je len o pilotoch a individuálnych šampiónoch. Je to skutočný tímový šport. Na ceste za titulom musí každý ‚hráč‘ odviesť špičkový výkon. A práve zákulisie tohto boja, so všetkým čo k tomu patrí, robí z tejto knihy povinné a pritom mimoriadne pútavé čítanie. Normálne vám závidím, že vás to ešte len čaká. Tak smelo do toho!“

Článok vznikol v spolupráci s vydavateľstvom MAMAŠ.