logo F1online.sk

Vyvíja Hamilton interný tlak za zotrvanie Bottasa?

Valtteri Bottas a Lewis Hamilton
© Mercedes
Ladislav Király
Ladislav Király9. 8. 2021

Mercedes naďalej nepotvrdil meno pretekára, ktorý bude v budúcom roku kolegom Lewisa Hamiltona. Bývalý mechanik McLarenu Marc Priestley, ktorý je tradične dobre informovaný, si myslí, že Hamilton bojuje za zotrvanie Valtteriho Bottasa.

„Nie som si istý tým, či už spravili rozhodnutie. Nie je to jednoduché,“ uviedol Priestley vo vlastnom podcaste. „Zo strany Lewisa pravdepodobne vychádza interný tlak, aby si ponechali Valtteriho. A nie preto, že by sa bál Georga Russella, ale preto, lebo chce zachovať dané status quo.“

„Takto im to funguje už roky a ako tím boli veľmi úspešní. Keď sa však na vec pozriem z pohľadu Mercedesu, tak oni asi uvažujú o niečo dlhodobejšie a George Russell rozhodne vyzerá ako ich budúcnosť.“

„Možno ak by ho teraz posadili do auta a dopriali mu rok alebo dva po boku Lewisa, tak by to bol perfektný spôsob na odovzdanie pochodne v okamihu, keď raz Lewis skončí. Potom by teoreticky Russell mohol byť tým pretekárom, ktorý to potiahne do budúcnosti. Myslím si, že sa rozhodnú počas letnej prestávky. A či to svetu oznámia na jej konci, tak to sa dozvieme už čoskoro,“ skonštatoval Brit.

V prospech Russella by mohli hovoriť zbytočné Bottasove chyby. „V priebehu posledného roka či dvoch spravil Valtteri už viacero drahých chýb. A keď si to všetko porátame, musíme povedať, že z hľadiska výkonu by George mohol byť asi lepšou voľbou,“ dodal Marc Priestley.