logo F1online.sk

Magnussen sa pripája k Hamiltonovi: Chcem si nechať aspoň obrúčku

Kevin Magnussen
© LAT Images/Haas
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková19. 5. 2022

Lewis Hamilton očividne nie je jediným pilotom F1, ktorému je nepríjemné vzdať sa počas súťažných víkendov svojich šperkov. Kevin Magnussen totiž tvrdí, že mu nerobí dobre, keď si musí dať dole z prstenníka dokonca aj obrúčku.

Ako je už týždne známe, riaditeľ pretekov Niels Wittich zaviedol úplný zákaz nosenia šperkov počas jazdenia v monopostoch. Okrem toho predstavil aj svoju požiadavku ohľadom nosenia ohňovzdornej spodnej bielizne.

Magnussen sa však domnieva, že žiadať od jazdcov, aby si zložili aj obrúčku, je už trochu cez čiaru. „Rozumiem, čo hovoria, ale tá obrúčka je na vašom prste.“

„Kľudne si prst trochu viac popálim, aby som mohol pretekať s obrúčkou. A ak by sa malo niečo stať, niečo zlé, chcel by som ju mať radšej na ruke. Je to trochu zlý pocit, keď si ju mám dať dole. Nechajte nás prevziať túto zodpovednosť,“ apeluje Dán.

Jedným z dôvodov zavádzania týchto pravidiel sú bezpečnostné riziká v prípade nehody pilota. Určite si všetci pamätáme desivú ohnivú haváriu Magnussenovho bývalého tímového kolegu z Haasu Romaina Grosjeana na Veľkej cene Bahrajnu 2020.

Napriek tomu je však Francúz presvedčený, že nosenie obrúčky v monoposte ho v skutočnosti chráni. „Obrúčku nosím celú kariéru. Tam, kde som mal prsteň, som bol chránený. Chránila ma moja manželka. Nerád by som pretekal bez nej, to je pre mňa veľká vec,” uviedol Grosjean.

Najhlasnejším odporcom zákazu používania šperkov je Lewis Hamilton z Mercedesu, ktorý dostal výnimku na dva preteky, aby mal čas odstrániť si piercing, čo ale odmieta. Ak tak po Veľkej cene Španielska neurobí, môže ho čakať pokuta alebo dokonca zákaz vyjsť na trať.

Súvisiace články