logo F1online.sk

Leclerc: Musíme Red Bullu vziať ich výhodu čo najskôr

Charles Leclerc
© Twitter/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 5. 2022

Charles Leclerc je aj po Veľkej cene Miami na čele šampionátu a stále s nemalým náskokom devätnástich bodov. Tento sa však rýchlo stenčuje a ukazuje sa, že monopostu F1-75 predsa len chýba trochu tej výkonnosti. Vzniknutú medzeru chce monacký pretekár čo najskôr zaceliť.

Vďaka záverečnému safety caru dostal Leclerc v pretekoch druhú šancu. Jeho Ferrari dokáže veľmi rýchlo a dobre zahriať svoje pneumatiky a Charles viackrát pomýšľal na útok, ale jeho autu chýbala rýchlosť na rovinkách. Verstappen napokon svoje pneumatiky dostal do prevádzkovej teploty a Ferrari utiekol.

„Som sklamaný,“ povedal po pretekoch skleslo Leclerc. „Myslím, že pneumatiky dokážeme zahriať veľmi dobre, takže sme zo začiatku zakaždým silní. Platilo to aj dnes po reštarte.“

„Po štyroch alebo piatich kolách to však vyzerá, že naši súperi dokážu pneumatiky stabilizovať v lepšom okne a potom sú skrátka rýchlejší. Pre nás je potom ťažké s tým niečo urobiť. Je to však tak, ako to je a musíme na tom pracovať. Myslím, že je celkom jasné, čo sa deje a dúfajme, že sa dokážeme zlepšiť čo najrýchlejšie,“ povedal monacký pretekár.

Záver je teda jasný, Ferrari sa potrebuje zlepšiť. V Miami síce víťazstvo bolo možné, ale monopost F1-75 nebol na parkovisku pred Hard Rock Stadium tým najrýchlejším.

„Čaká nás ešte dlhý šampionát a dlhá bitka. Zdá sa, že Red Bull má druhý víkend po sebe navrch, hlavne v pretekovom tempe. Musíme im tú výhodu vziať čo najskôr,“ hovorí Leclerc.

Potrebu pracovať a priniesť na monopost F1-75 vylepšenia pripomenul líder šampionátu svojmu tímu aj krátko po pretekoch, keď povedal: „Musíme na to naďalej tlačiť. Upgrady budú v tomto roku veľmi dôležité. Dúfam, že v nasledujúcich pretekoch dokážeme urobiť krok vpred,“ povedal Leclerc.

Súvisiace články