logo F1online.sk

Bolo by pekné, keby sa Mercedes zapojil do boja, hovorí Leclerc

Charles Leclerc
© Twitter/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 5. 2022

Piatkový program na okruhu v Miami priniesol veľmi intenzívne dianie a mnoho zaujímavých momentov. Výnimkou neboli ani tímy na čele, ku ktorým sa dokázal pripojiť aj Mercedes. Vo Ferrari, kde neboli s piatkovým priebehom príliš spokojní, konkurenciu navyše vítajú.

Líder šampionátu Charles Leclerc sa na čele pohybuje aj v Amerike. Prvý voľný tréning zakončil na prvom mieste, druhý na druhom. Pre Scuderiu to tak vyzerá na ďalší sľubný štart.

„Je to veľmi zložitá trať, ale páči sa mi a užil som si to. Vyzerá to, že pole je omnoho vyrovnanejšie než v prvých štyroch pretekoch sezóny, čo je vzrušujúce. Určite však pred sobotou potrebujeme urobiť krok vpred. V noci sa pokúsime dať všetko dohromady a čo najviac zanalyzovať dáta,“ povedal po piatku iba spolovice spokojný Leclerc.

„Od rána sa trať zmenila naozaj veľmi, hlavne tento asfalt je iný, než na aký sme normálne zvyknutí. Mimo ideálnu stopu sa auto kĺže ako šialené a za každú drobnú chybu sa tvrdo platí. Budú to náročné preteky a náročný víkend, ale začali sme ho dobre,“ dodal Leclerc.

Monačan môže byť za takýto hladký štart rád, pretože niečo také nebolo v Miami samozrejmosťou. Valtteri Bottas a Max Verstappen nezajazdili v druhom voľnom tréningu ani jedno rýchle kolo a Carlos Sainz mal nepríjemnú nehodu. Do vzniknutej medzery sa podarilo preniknúť Mercedesu, ktorý mal v piatok naozaj dobré tempo.

„Max bude rýchly. Akonáhle sa im podarí vyriešiť problémy, tak bude rýchly, to je isté. Nateraz je však prekvapením Mercedes, ktorý vyzerá byť veľmi silný a takisto boli silní aj v pretekových simuláciách. Možno tento víkend dokážu prekvapiť a bolo by pekné, keby sa Mercedes zapojil do boja medzi nami a Red Bullom,“ povedal monacký pretekár.

Súvisiace články