logo F1online.sk

Nürburgring sa chce opäť v kalendári striedať s Hockenheimom

Nünburgring, Nemecko, Eifel
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala25. 7. 2020

Po dlhé roky platila medzi dvoma nemeckými okruhmi v Hockenheime a Nürburgringu dohoda, že sa v organizovaní Veľkej ceny Nemecka budú striedať. V posledných rokoch mal však Nürburgring problémy, a tak zo šampionátu F1 vypadol úplne. Dnes sa chce tento legendárny okruh stať pravidelnou zastávkou v kalendári F1.

Počas sezón 1995 až 2006 sa jazdilo na oboch tratiach. Hockenheim hostil Veľkú cenu Nemecka, kým Nürburgring Veľkú cenu Luxemburska a Veľkú cenu Európy. Nasledovalo obdobie, keď sa v Nemecku konali len jedny preteky. Párne roky pripadli Hockenheimu, nepárne Nürburgringu. Finančné problémy spôsobili, že v roku 2013 sa Formula 1 zastavila v Eifele poslednýkrát.

“Vždy sme boli v kontakte s Formulou 1,” hovorí Mirco Markfort, šéf Nürburgringu, pre motorsport-magazin.com. “Za posledných pár týždňov sa rokovania zintenzívnili. Vďakabohu, dospeli sme k dohode, ktorá je férová pre obe strany.”

Návrat tradičnej trate by nemal byť len jednorazovou záležitosťou. Markfort si dáva za cieľ nájsť okruhu pevné miesto v kalendári Formuly 1. Uvedomuje si však, že v tomto momente to nie je top priorita.

“Pre nás by bol najlepší ten model, keby sme sa vrátili k riešeniu, keď sme sa striedali. Myslím si, že by nám to pomohlo obom,” zamyslel sa Markfort v súvislosti s Hockenheimom. “Zatiaľ sa koncentrujeme na tento rok. Uvidíme, čo príde potom.”

“Či už s našimi kolegami z Hockenheimu alebo s nami, je fajn, že Nemecko úplne nezmizlo z mapy, keďže pred sezónou to ešte tak vyzeralo,” dodal.