logo F1online.sk

Montoya prezradil svoj tip na víťaza Veľkej ceny Miami

Max Verstappen pred Charlesom Leclercom
© LAT Images/Pirelli
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková5. 5. 2022

Bývalý pretekár F1 Juan Pablo Montoya predpokladá, že jeden z dvoch hlavných protagonistov tohtoročného šampionátu zažije v Miami víťazný víkend. Podľa neho budú mať vo Ferrari na čele s Charlecom Leclercom čo robiť, aby za sebou udržali nabudeného Maxa Verstappena, keďže Red Bull urobil naposledy v Imole jasný krok vpred. Hlavnú úlohu však zohrá počasie.

Verstappen bol pre technické problémy nútený odstúpiť už z dvoch pretekov tejto sezóny, ale na okruhu v Imole sa po dominantnom výkone vrátil späť do hry. Vzhľadom na to, že Ferrari ešte do Miami neprinieslo zásadné vylepšenia svojich monopostov, Montoya verí, že zvýšená pravdepodobnosť dažďa robí z obhajcu titulu favorita tohto víkendu.

„Myslím si, že na mokrej trati by sa stal víťazom Max. Mal by veľkú výhodu. Zdá sa, že je v takýchto podmienkach veľmi silný a cíti sa pohodlne. Ak bude sucho, pravdepodobne by som stavil na Ferrari,“ povedal Kolumbijčan pre Vegas Insider.

Montoya zároveň pochválil Verstappena za jeho výkon v Imole a povedal, že sa podľa neho naplno začína boj o trofej šampióna, v ktorom už veľkú rolu zohrá aj psychika.

Bývalý pretekár Williamsu či McLarenu si myslí, že Leclerc bude mať stále v hlave nešťastný moment z Talianska, kde sa pripravil o miesto na pódiu. „Ak to bude zas ten Max Verstappen z Imoly, Ferrari a Leclerc budú mať problém ho poraziť. Bude zaujímavé sledovať, čo urobí Charles po minulej chybe – či sa bude naďalej naplno snažiť a všetko bude fungovať skvele alebo pôjde výkonnostne dole, kvôli tomu, že bude opatrný, aby neurobil chybu.

„Ak to urobí, dostane sa do zlej situácie, pretože si uberie z výkonnosti. Ibaže by mu tím povedal, že si nemá robiť starosti a naďalej na to tlačiť. Ak by mu to povedali, stále by mohol vyhrať preteky,“ zhodnotil 46-ročný rodák z Kolumbie. Svoje peniaze by však vzhľadom na predpoveď počasia nakoniec aj tak vsadil na úradujúceho šampióna.

Súvisiace články